Fűszer és Lélek

Beszél-e többet valaki, mint egy hároméves kislány?

Lányom:1, Anyu, látod mennyi migráns van ott?2, Alaposan összedolgozzuk a lisztet a vajjal.3, Iskolába készülök, mert már nagyon magas és okos vagyok.4, Egy kis körömlakkozás nagyon jól állna nekem.5, Látod milyen nagy a fejem? Már iskolában a helyem. De nem viccelek ám! (Itt arra gondol, hogy ő már sokkal magasabb, mint a babák a bölcsiben.)… Tovább »

Hasznos, és felesleges konyhai kisgépek

Egyszer lesz egy húsz méter hosszú konyhapultom. Nem is húsz, hanem kétszer húsz. Ezen a pulton minden el fog férni, amit csak szeretnék használni, akkor is, ha havonta csak egyszer teszem majd. Én ugyanis inkább a mindent a pulton tartók csoportját erősíteném, ha lenne elég helyem. Nincs, így amit csak elehet, elteszek a polcok, szekrények,… Tovább »

Éhezz és sokáig fogsz élni!

Nagyon érdekes dolgokat feszeget Michael Mosley a BBC orvos újságírója a diétázással, sőt az éhezéssel kapcsolatban. Nem kevesebbet állít, mint hogy éhezni igenis egészséges, olyannyira, hogy komolyan megnövelheti a várható élettartamot. Állítását komoly orvosi vizsgálatokkal is igazolja, amit az Eat, Fast ang Live Longer című műsorában mutat be. Az életmód lényege, hogy a hét öt napján nyugodtan… Tovább »

Harc a homokozóban: üss vissza fiam!

A társasházunk udvarán van egy nagyon klassz játszótér, így ritkán megyünk másik térre, de azért néha nekünk is fel kell kerekednünk, ha a nagy csúszdán szeretnének játszani a srácok. Én különben sem vagyok jó mami ebből a szempontból, nálam másfél óra után eljön a pillanat, és menni kell. Már Dávidnál is így volt, egyszerűen nem… Tovább »

Anyu, mi lesz a vacsora? Semmi.

Ciki hogy néha nincs kedvem főzni? Szerencsére nem arról van szó, hogy nem telik vacsorára, vagy ne jutna időm összedobni valamit, csak egyszerűen nincs kedvem hozzá. Kicsit se.Különben se kéne meleg ételt tennem minden este az asztalra, de így szoktattam őket, már sértésnek érzik, ha vajas kenyér van. Vagy ami még rosszabb, annyira kiművelték magukat, hogy… Tovább »

Kiürült a kamra – március a legszegényebb hónap

Március a legszegényebb hónap lenne gasztronómiai szempontból, ha nem a XXI. században élnénk. Dédszüleink már szerencsésebbek voltak, pláne ha kicsit módosabb családba születtek, de az ő szüleik bizony márciusban elég egyhangú, szegényes étrenden éltek ilyenkor. De édesapám, aki a háború után nem sokkal, 1948-ban született Erdőbényén, ő is sokat tud arról mesélni, hogy a beszolgáltatás… Tovább »

A piac illata

Reggel kilencre volt időpontom, egykor még itt várakozom… De legalább jót beszélgetünk Julikával, aki szerintem néni, szerinte csak Julika, és 91 éves. A piac illata hiányzik neki az utóbbi tíz évben a legjobban és a férje. Csak összeszedtem pár régi piacos fotót. Nekem is hiányzik, de szerencsére pont piacból Budapest még egész jól áll. Köszönöm,… Tovább »

Szülők az étteremben

Talán soha nem értenek majd egyet az emberek abban, hogy járjanak-e a gyerekek étterembe, ha igen, akkor hány éves kortól, a nap melyik szakában, vagy milyen árfekvésű legyen az az étterem. Egyébként meglehetősen hasonlít a szituáció a kutya-étterem konfliktushoz. Van, akit egyáltalán nem zavar, sőt, megszólítja a gyereket/kutyát, megkínálja a saját ételével, vagy megsimogatja a… Tovább »

A hetedik te magad légy!

Mit tennétek, ha az élet megajándékozna benneteket egy sabbatical yearrel? (Mózes harmadik könyve, 25. fejezet. A hetedik év, amikor a földet hagyják “parlagon” pihenni. Meghálálja pihenést, után sokkal jobb termést hoz a belé ültetett növény. Ennek mintájára főleg az Egyesült Államokban, pár jobb munkahelyen minden hetedik évben el lehet menni alkotói, feltöltődő szabadságra. Természetesen leginkább… Tovább »

Hova tegyük a gyereket?

-Mentek a balatoni táborba idén?-Nem, Tomika nem szereti a Balatont. (Jelentése: Nincs 58.000 forintunk két hétre sajnos.) És ti mentek a napközis táborba? Idén állítólag sokkal jobb lesz!-Nem, inkább otthon leszünk majd, tévézünk délelőtt, és sokat járunk majd a játszótérre, mert nincs kedvük a gyerekeknek az iskolatársaikkal tölteni a nyarat is, érted, hogy van ez…… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!