Fűszer és Lélek

Igazi nyári kolbász

Kakukkfű Azt hiszem minden gyerek meggyőzhető arról, hogy több zöldséget egyen, ha ő maga készíti a saját salátáját. De amikor mindenki letöltheti a család saját kolbászát, akkor bizony nem csak a gyerekek, hanem a tinik, és a felnőttek is lázba jönnek! Igazi, egésznapos családi program: reggel bevásárolni a piacon, megvenni a húst, a salátának valót,… Tovább »

Szíriai sólet

Blogkóstoló vége. Éjjel fél tizenkettőkor leültem a lépcsőre, és úgy éreztem, hogy nem tudok onnan felállni. Reggel hat óta talpon voltam, és a nap első felét végig idegeskedtem. Tudtam, hogy délben már minden rendben lesz, de addig még olyan sok idő volt. Álltam a Tabáni terasz udvarán, néztem, ahogy Limara dagaszt, és éreztem, hogy ő… Tovább »

502

Csite Norbi írása: http://csiten.blogspot.com/ A tavalyi évben úgy került be a szőlő a Toplecből feldolgozásra, hogy átbambultam az évet. Sodródtam csak az eseményekkel, lökdöstek, ha kellett, és kijáratták az első osztályt velem. Vagyis hiába volt kapcsolatom a boros világgal egy évtizednyi időn túl, minden moccanatnál úgy álltam ott, mint egy újszülött. Az, amiről határozottan írtam… Tovább »

Ayala Bar, ribizli, kardamom

Mautner Zsófi írása: http://chiliesvanilia.blogspot.com/Blueberry Frost. Cherry Wine. Cilantro Garden. Citrus Tackle. Mint Julep. Olive Smoke. Cinnamon Stick. Cranberry Sky. Caramel Apple. Sweet Honey. Sugar Plum. Spice Market. Felmerül a fenti fantázianeveket olvasva bárkiben is kétség afelől, akár egyetlen percre is, hogy olyan designer-rel állunk szemben, aki számára ne lenne komoly ihletadó a gasztronómia? Ayala Bar,… Tovább »

A boldogságos gyüttment élet

Válasz a „Drága Eszti, Gábor és porontygyerek Dávid!” című levélreSzabó Melinda írása. Melinda Hegyaljai fotói itt találhatóak. Érdekes volt olvasni Novák Péter János írását és élményeit. Sok dolog felsejlett, s rengeteg igazság van benne. A képek, amiket feltöltött az oldalára (novakpeterjanos.tumblr.com) mind elgondolkoztatóak és akár megrázóak is lehetnek. Mégis miért érdemes ellátogatni erre a vidékre,… Tovább »

Drága Eszti, Gábor és porontygyerek Dávid!

Novák Péter János írása: novakpeterjanos.tumblr.com Sokat gondolkodtam mi legyen a tanácsom amitől okosabbak lehettek, nagyon nincs kedvem összehasonlítgatást csinálni, bezzegezni eddigi tapasztalataimat viszonyítgatni, de biztos hogy nem tudom elkerülni ezt, ha nem is a spanyolországival, de legalább is egy normálisnak modható-elvárható mércéhez fogok jelenségeket mérni. Mivel vidéken eddig csak külföldön laktam, vagy ahogyan te is,… Tovább »

Go Füge go!

Lila Füge írása: http://www.lilafuge.blogspot.com/ Elkezdtem újra futni. Már épp itt volt az ideje, R2r szeptemberben 2 éves lesz. Ha nem számolom a terhesség alatt sűrűn, de moderáltan végzett állagmegőrző próbálkozásaimat (értsd jóga, torna, úszás), ez azt jelenti, hogy kb 3 éve nem mozogtam rendesen. Kicsit nagyképű tőlem, hogy máris erről írok, hiszen eddig mindössze 3… Tovább »

Magdus kuglófja

Hídvégi András írása: http://www.andrashidvegi.com/ – És az éjszakát hol fogja tölteni? – kérdezem, és a fejemmel az Opel felé biccentek.– Hát, ott – válaszolja Vera.– Hol? A hátsó ülésen? – meresztegetem a szemem.– Igen – mondja Vera valami olyan elszántsággal a tekintetében, amivel nehéz vitatkozni. – Lacival is úgy csináltuk. Anyukámra nézek. Ő pedig úgy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!