Fűszer és Lélek

A támogató család és a kesutahini

Úristen, anyu! Mi ez?! Nehogy ilyen biomami legyél már, hallod?!
Batáta chips kesutahinivel?! Ebben egyetlen magyar szó sincs, ez nem jelent semmit, ilyen étel nincs. Ne csinálj ilyet, borzalmas! De most tényleg, miért kell ezt? Eddig nem voltál ilyen. 
Holnap mi fog következni, kölesgolyó búzafalével?

Nincs olyan, hogy búzafa. Olyan van, hogy búzafű. Most mit hisztizel? Tök finom.

Vidd innen!

Na, hát így jártam a csodálatos házi batáta – a fiam kedvéért, aki hobbi nyelvművelő – édesburgonya chips-szel. És a kesutahinivel. Igazából a kesutehini volt a lényeg, azt szerettem volna én is elkészíteni. Pár hete kaptam ezt a kis nasit egy megbeszélésen, ott mindkettő bolti volt, de valahogy az jutott eszembe, hogy ezt tényleg milyen jól el lehet készíteni otthon, és mennyire finom.
Egyedül maradtam, senki sem lelkesedik, egyedül a lányom hajlandó enni belőle, de ő is csak a kedvemért.
Oké, a sütőben zsír nélkül aszalt batáta-szeletek igazság szerint ropogósnak ropogósak, zsírmentesek is, de azt hiszem ez asz összes pozitívum, amit el lehet mondani róluk. A sok rost miatt kemények, kicsit íztelenek, és igaza van a fiamnak, mi értelme van ennek?
Pedig olyan jó öletnek tűnt, na!
Viszont a kesutahini az finom! És szerencsére nem csak batátával lehet enni, hanem ezerféle klassz dologgal, hiszen jó csirkére, sült- és nyers zöldségekre, salátára, és mi tagadás, csak úgy magában is, ha elmegyek mellette a konyhában.
Csúfosan megbuktam, és sajnos egy szem batátából két tálcányi házi chips lesz. Gondolom ezek után senkit nem érdekel, de leírom, 60 fokon, enyhe légkeveréssel, 6 óra alatt lesz ropogós.

Hozzávalók a kesutahinihez:
20 dkg kesudió
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
késhegynyi csilipor

2 dl víz

Nagyon alaposan turmixoljuk, lehetőleg tényleg turmixban és nem botmixerrel, így sokkal krémesebb lesz.

Ennyit a biomami karrieremről. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!