Fűszer és Lélek

Paprikával sült csirkecomb

Elkezdődött a tanév, megvoltak a szülőik, minden anyuka fellélegzett, aki nehezen oldotta meg ezt  a 10 hetet, de gondolom azért most még nem megy a láblóbálás, mert az első hetek mindig macerásak. Ilyenkor derül ki, hogy mit kell még vinni, mi nem jutott eszünkbe, elkezdődnek az edzések, a tanulás, a bepakolás, az uzsonna csomagolás.
Az én fiam például az első valódi tanítási napra szépen elindult iskolatáska nélkül. Fél órával később a Moszkva térről telefonált haza, hogy szerintem bemenjen a suliba, vagy jöjjön inkább haza a cuccáért. Inkább hazajött. 
Nem, nem elsős. Nyolcadikos. 
Gondban vagyok a címadással, ugyanis a férjemnek minden reggel elküldik az aznapi menüt a menzáról, ahol ebédelni szoktak, és ma “őszköszöntő csirkecomb” volt az ajánlat, amin nagyon sokat nevettünk, mert hát ez egy elég gyengécske menza, ahol nevet adni már nagyon tudnak, de főzni még kevéssé.
Ezek után már őszi csirkecombnak se hívhatom a saját főztömet, de a csirkecomb meg nem mond semmit. Na mindegy, remélem mire végére érek a posztnak, eszembe jut valami. 
Viszonylag gyakran veszek a szupermarketben csirke-felsőcombot, ha éppen semmi tervem nincs vacsorára, mert könnyű jól elkészíteni akkor is, ha csak só van otthon, és a csirkecomb krumplipüré ajánlatot még soha, egyik gyerekem se utasította vissza.
Szeretem, mert sok bőr van rajta, amit igazán ropogósra lehet sütni, de van rajta elég hús is az ötéves szöszke finnyagépnek, aki mindenre húzza mostanában a száját.
Két ötvendekás tálcával szoktam venni, az olyan 12 darab comb, két napra elég vacsora. 
Egy kicsit csípősre sikerült, de nem volt probléma, a lányom úgy sem eszi meg a bőrét, a többiek meg örültek neki.

Nem jutott eszembe jó cím. De akkor se lesz őszi csirkecomb!

Hozzávalók:
12 csirke-felsőcomb


1 közepes fej hagyma
3 ek étolaj
3 ek paradicsompüré
2 paradicsom
1 piros paprika
1 zöld színű paprika (kaliforniai)
2 gerezd fokhagyma
1 pici csilipaprika
1 kk majoránna
2 babérlevél
1/2 kk koriander mag
1/2 kk római kömény
1 ek balzsamecet
1 ek méz

2 ek étolaj
1 nagy fej hagyma

A combokat besózzuk.
A hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az apró kockákra vágott paradicsomot és a paprikákat, a felkarikázott csilit, a zúzott fokhagymát, a fűszereket a mézet és a balzsamecetet. Pici vizet adunk hozzá, hogy jól keverhető legyen.
Pár perc alatt összefőzzük. Nem kell, hogy megpuhuljon a paprika.
Egy tepsit kikenünk étolajjal, majd kirakjuk a felkarikázott hagymával. Erre fektetjük a besózott combokat, amiket leöntünk a paprikás raguval.
200 fokon alufólia alatt sütjük 30 percig, madj levesszük a fóliát, és tovább 30 perc alatt készre sütjük. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!