Fűszer és Lélek

Amikor a diéta vallás, a betegség pedig egy munkahely

Észrevettétek, hogy a különböző diéták követői szinte vallásként űzik a választott új életmódot? 

Pont így kezdődik, kijelentik, hogy ez nem diéta, ez nem fogyókúra, hanem életmód. Mert nem csak két hétig, fél évig, vagy ki tudja meddig tart, hanem örökké. 
A paleósok szinte már hülyének nézik a norbisokat, a ketósok pedig a harcosok étrendjét követőket. 
És persze a másik életmódja rossz. Nem működik hosszútávon, sőt, egészségtelen. Egy ismerősük csinálta, és kihullott a haja, pattanás nőtt a fülére, majd meghízott. Minimum. Mert az is lehet, hogy leállt a fél tüdeje. 
Ezzel szemben a másik diéta az egy csoda. Mindenkinek jó, sőt, csak ez jó. Nem elég, hogy valóban le lehet tőle fogyni, de még egészséges is leszel minden szempontból. Kezdetben csak jól fogsz aludni, de később kitisztul a bőrőd, tele leszel energiával, egekben lesz az addig a béka segge alatt lévő libidód, és a vérvételed értékei is a tökéletes felé mutatnak majd. Arról nem is beszélve, hogy szuper jó dolgokat eszel majd, te is, és az egész családod is. 
A másik diétára – amin csak mosolygunk, annyira butuska, hogy nem is kell szót pazarolni rá –  elég legyinteni, ha valaki nem tudná, hogy micsoda hülyeséget csinál, ha azt hiszi, hogy majd attól lesz egészséges! Mi csak összepillantunk a barátnőimmel, de van aki meg is mondja a magát, és különben neki van igaza, ne tegyék tönkre magukat, tudniuk kell az IGAZSÁGOT! 
Még szerencse, hogy vannak harcosaink, akik az összes posztot megtalálják a témával kapcsolatban, az összes cikket olvassák, és azonnal kommentálják is. Megmondják, hogy nem fog működni. Csak a mienk működik, a többi csak DIVATDIÉTA. És ezek az önkéntes papnőink nem csak megmondják másoknak, hogy mi a jó, de szerencsére velünk is megosztják a sok buta cikket, hogy mi is felháborodhassunk, mi is nevethessünk, vagy mi is odaszúrhassunk egy-egy kommentet, amíg végre a fejéhez kap a szerző. Mert különben nem érdekel minket, mindenki a saját életének a kovácsa, és ott teszi tönkre az életét ahol akarja, de ne írogasson már ilyeneket az interneten, ahol mindenki olvashatja, és majd jól elhiszik, és ők is tönkreteszik az egészségüket. Ezt mégsem hagyhatjuk, mikor nálunk a bölcsesség köve, hobbiból dietetikusok, endokrinológusok, diabetológusok, háziorvosok és edzők is vagyunk egy személyben! 
Nem kell itt pampogni, ahelyett, hogy megköszönnék! Igazán hálásak lehetnének, de ha nem kell az önzetlenségem, amit munka, egészséges vacsora és edzés után teljesen ingyen adok, akkor magatokra vessetek! Én többet nem szólok a témához. Majd sírtok! Úgy kell nektek!

A másik típus, akinek a szakmája, a hívatása lesz a betegsége. 

Egyik pillanatról a másikra teljesen felfordul az élete, amikor kiderül, hogy IR-es, gluténérzékeny, vagy laktózintolarenciája van. Nem egyszerűen életmódot vált, hanem ez lesz a szakmája. 
Semmi másról nem lehet vele beszélgetni, csak arról, hogy mit kell ennie, ennek milyen nehézségei vannak, és hogy miként fog össze a világ ellene. Na és az élelmiszer lobbi. A tudjukik.
Ha új egy társaságban, bemutatkozás után azonnal hozzáteszi, hogy gluténérzékeny. Ez lesz a harmadik neve. Vagy bármilyen más betegség:
Kiss Helga Laktózérzékeny. A Laktózérzékenyt használom, de azért még hallgatok a Helgára is. 
Ha nem ilyen kitárulkozó típus, akkor vár pár percet, és ha érkezik valamilyen étel vagy ital, akkor azonnal elmeséli, hogy miért nem eheti. Innentől kezdve róla szól az este. 
Ha teheti, munkahelyet vállt, hogy az új helyen már mindenki azonosítsa őt a betegségével, allergiájával. Szép lassan lecseréli a baráti körét is, már csak hasonlóakkal hajlandó barátkozni. Mások szerinte úgyse értik meg ami vele történt, nem lehet velük beszélgetni se.
Már mindent a betegségén keresztül közelít meg. Ha cukorbeteg, akkor csak akkor jó az új James Bond, ha az órája folyamatosan méri a vércukorszintet. Az Alien azért olyan vérengző, mert leesett a vércukorszintje, és különben is, honnan szereznek inzulint egy szállítóűrhajón? 
A vidéki kis étteremben kioktatja a pincért, amiért nincs bulgur a marhapörkölt mellé:
Ez népbetegség! Nézesse meg maga is a cukrát, és a feleségéét is! Ha nem is cukrosak, tuti íeresek! Holnapra legyen bulgur! De itt a névjegyen, rajta a weboldalam címe. Olvasgassa csak, tanuljon, és adjon egy másolatot a szakácsnak is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!