Fűszer és Lélek

Krémes töltött gomba

Tudom, hogy a töltött gomba, az csak töltött gomba, de ez most annyira jól sikerült, hogy meg kell osszam veletek a receptet. Bevallom, soha nem vásárolok gombát csak azért, hogy megtöltsem. A mostani se annak került a kosaramba, de aztán csak nem készült el belőle az, aminek szántam, és már nagyon sürgetett az idő, féltem, hogy tönkremegy, így töltött gomba lett belőle. 
Vettem pár doboz mascarponét, mielőtt még kiderült az, amit majd megírok a következő posztban, de a lényeg, hogy abból sem lett tiramisu. Ez az el nem készült ételek hete volt. Kicsit sajnáltam magam, de végül minden megy tovább, nem történt nagy dolog. Szóval a mascarponéval is kezdeni kellett valamit, ami nem édesség. Így ez a kettő hozzávaló lett az alap.
Gomba és mascarpone. Szerintem ez a kettő már magában is jó együtt, hát még ha egy kicsit felturbózzuk!
Jó lett volna, ha főzök mellé egy kis rizst, vagy esetleg összedobok egy salátát, de épp akkor érkezett meg a barátnőm, amikor kivettem a sütőből, úgyhogy a konyhapult mellett állva megettük az összeset. Öt darabbal egyébként pont jól is lehetett lakni, így csak azt sajnáltam, hogy  a többieknek nem maradt semmi. Na azért ők sem haltak éhen természetesen.

Hozzávalók:
10 fej nagyobb csiperkegomba kalapja
1 ek olvasztott vaj
1 ek citromlé
só, bors
10 dkg mascarpone
2 marék spenót
5 szem mandula durvára vágva
1 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika

A gomba tönkjét kicsavartam, és el is dobtam. Frissen fel szoktam használni, de most eléggé megbarnult.
Az olvasztott vajat elkevertem a citromlével és a sóval, borssal, majd kikentem vele a gombakalapokat. 
Közben a spenótot megfonnyasztottam egy serpenyőben, épp csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt mosás után. Rádobtam a mascarponét, a mandulát, majd belereszeltem a fokhagymát, és picit megsóztam. A masszát elosztottam a gombakalapokba.
A kápiát apróra vágtam, és a gombák tetejére szórtam.
220 fokon 20 perc alatt sült meg.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!