Fűszer és Lélek

Sült citrompuding

Hurrá, végre fázom!
Meg is ünneplem ezt a kis hűvöset egy sült citrompudinggal. Tetejére sűrű, hideg görög joghurtot kanalazok, és egy pici áfonyadzsemet, friss hiányában.
András barátunk péntek eset két gyönyörű citromot halászott elő a zsebéből amikor megérkezett. Olaszországból hozta, a szálloda kertjében szedte a fáról. Csodás illata volt, kár lett volna egy egyszerű limonádéba elpocsékolni. Először citrompitét akartam sütni belőle, de ahhoz kevés  a két darab, így döntöttem a citrompuding mellett.
10 perc alatt össze lehet dobni, 20 perc alatt megsül, és már forrón is finom, de legjobb langyosan, vagy jéghidegen!

Hozzávalók:

50 g vaj szobahőmérsékleten

1 citrom reszelt héja

115 g porcukor

2 tojás, szétválasztva

40 g sima liszt szitálva

3 dl tejszín

2 ek citromlé

½ tk só

125 ml natúr joghurt

1 lime reszelt héja

2 kk porcukor

1 tk citromlé

áfonyalekvár

 

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.

Tegyük a vajat és a cukrot egy tálba, és keverjük habosra.

Addjuk hozzá a tojássárgáját egyenként, majd a lisztet, végül a tejszínt. Keverjük addig, amíg teljesen egynemű nem lesz. Adjuk hozzá a citromlevet és a sót is.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk a tésztához.

Öntsük a masszát 4 db 250 ml-es hőálló tálkába, vagy bögrékbe, majd süssük 15-20 percig amíg enyhén piros lesz a teteje.

Miközben a pudingok sülnek, keverjük össze a joghurtot a cukorral és a citromlével, és tegyük félre.

A puding langyosan is nagyon finom, de hidegen az igazi, sok, jéghideg joghurttal és áfonyával.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!