Fűszer és Lélek

Jerk padlizsán

Imádjuk a jamaicai jerk csirke csípős, fűszeres ízét, de azt vettem észre, hogy legalább egy éve nem készítettem. Ez is csak arról jutott eszembe, hogy egyik hajnalban, ahogy az Instagarm falam tekertem fel-le, észrevettem egy jerk fűszerezésű padlizsánt. 

Koriander zöldet kivéve minden volt hozzá itthon, gyorsan meg is csináltam. Tudom én, hogy volt már ezen a blogon a “a legjobb padlizsán”, meg mindenféle hasonló dolgok, de azt hiszem, most ezek mind mehetnek a süllyesztőbe, itt van ugyanis az új trónkövetelő.

Ha Jamaica, akkor természetesen kell bele rum, meg chili, na és jóféle ecet, barna cukor, gyömbér, ez, meg az, de a lényeg, hogy a végén egy nagyon pikáns, csípős pác legyen, de olyan, amit soha nem akarunk abbahagyni. Én a csirkénél is mindig ezt érzem, de talán a padlizsánnál jobban kijönnek az ízek. Sajnálom, hogy csak egy padlizsán volt itthonígy nem tudom napokig enni, de garantáltan jön majd a sorozatgyártás. 
Úgy gondoltam, hogy jó lenne mellé egy kis hús is, de teljesen feleslegesnek bizonyult, csak rontotta a jó kis vegán vacsoránk végeredményén, pedig azért a mellet is igyekeztem klassz szaftosra megsütni.

Szerintem grillen is jól működhet, de most csak egyszerűen betoltam egy jénaiban a tepsibe.

A receptbe beírom a koriander zöldet is zárójelben, azért ha van otthon, akkor tegyetek bele, csak még jobb lesz tőle a végeredmény!

Hozzávalók 2 főre:
1 közepes padlizsán

4 ek olívaolaj
4 ek fehér rum
4 ek fehérbor ecet
2 ek barna cukor
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 szál újhagyma felkarikázva
2-3 pici csípős chili, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
2 friss, esetleg szárított babérlevél
só, bors
(1 csokor friss koriander zöld)

A pác hozzávalóit összekeverjük, és megvárjuk, míg a só és a cukor is elolvad. A padlizsánt vékony, 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd a páclébe forgatjuk, és egy órára félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, légkeveréssel.
Egy nagy, tűzálló tálba fektetjük a padlizsánokat, és 15-20 perc alatt megsütjük.





Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!