Fűszer és Lélek

De akkor megeszed!

SPIRÁLOZÓ NYEREMÉNY!
Gondolom minden szülő ismeri azt, amikor valami lehetetlen dolgot kér a gyerek mondjuk a piacon, amiről tudjuk, hogy soha nem fogja megenni, de ott és akkor egyszerűen észérvekkel legyőzhetetlen a csemete. Akkor szokott elhangzani a De akkor megeszed mondat.
Mi jártunk már így olajos heringgel még Dávid kiskorából, illetve gyönyörű méregzöld paprikákkal Zálival. 
Természetesen lehetne nemet is mondani, de egy jó kis piacos bevásárlást minek rontsunk el egy nyafogással, nem igaz?

A fiammal szemben a lányom nem nagyon akar zöldségeket enni. Tehetetlen vagyok, én azt hiszem kb. mindent megpróbáltunk már, és a jó példa is előtte van, a bátyja salátaevő tini.
Most kaptunk egy spirálozógépet, hogy kipróbáljam, posztot írjak belőle, majd ki is sorsoljunk egyet. Záli elképesztő lelkes lett, rögtön zöldséghegyeket akart felvásároltatni, és nem értette miért nem jó ötlet a kelkáposztát spirálozni. Végül a cékla mellett döntött, és én elég szkeptikus voltam, ugyanis annak ellenére, hogy felajánlottam azt, hogy majd megfuttatom egy kis olvaolajon, esetleg készítek mellé egy tejszínes kéksajtos szószt, ő ragaszkodott hozzá, hogy nyersen kéri, hiszen saláta.

És megette. 

Nagyon finom, nem is csodálom így utólag.
Megpucolt céklát és csemegeuborkát spiráloztam a géppel, majd meglocsoltam olívaolajjal és egy pici citromlével, sóztam és a tányér közepére halmoztam. 
Medvehagymát hajszálvékonyra vágtam, ez került a tányér szélére. A tetejére tejfölt kanalaztam és kapribogyót dobáltam, majd szórtam rá pár fekete szezámmagot.
Valamilyen klassz ropogóssal a legfinomabb, mondjuk macesszal.


Ahhoz, hogy megnyerhesd a gépet, lájkolni kell a Russell Hobbs facebook oldalát itt, majd kommenttelni a FŰSZER ÉS LÉLEK facebook oldalán a poszt alá, hogy szeretnél nyerni. Holnap délben sorsolunk, és azonnal értesítjük a nyertes, remélhetőleg még  a héten meg is kapja a nyereményét.
Hajrá, sok szerencsét! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!