Fűszer és Lélek

Ropogós házi bagett – az ellenállhatatlan

Házi bagettet sütni mindig nagy élmény, talán azért, mert semminek nem olyan finom ropogós a sarka, mint ennek a franciakenyérnek.
De ha azt a bagettet még jól megkenjük friss pesztóval, és együtt újra átforrósítjuk, akkor elérkeztünk a bagettek királynőjéhez. Egyszerűen ellenállhatatlan, főleg egy pohár fehérborral.
A bagetteket előre meg lehet sütni, a pesztóval pedig elég csak akkor átforrósítani, amikor megéheztünk.

Hozzávalók a bagetthez:

25 dkg sima liszt
25 dkg rétesliszt
34 dkg langyos víz
4 ek lenmag
1,5 kávéskanál Dr. Oetker Instant Élesztő
2 kávéskanál só

Hozzávalók a pesztóhoz:
2 marék bazsalikomlevél
5 dkg parmezán reszelve
10 dkg mandula

TOVÁBB A RECEPTHEZ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!