Fűszer és Lélek

Répatorta cheesecake

Szerintem nem hibázhatunk, ha a két kedvenc sütiből sütünk egyet, nem igaz?
A répatorta ugye finom, otthon tulajdonképpen elronthatatlan, ha nem sajnáljuk belőle se a répát, se az olajat. Ez a titka ugyanis, ezektől lesz szaftosan puha.
A cheesecake-nél pedig egyedül arra kell figyelni, hogy ne féljünk a sütési idő lejártával kivenni a sütőből, hanem higgyük el, hogy miután kihűlt, igenis kissé megmerevedik a krém, pont annyira, hogy ne folyjon el, de még nagyon lágy és finom maradjon. Garantáltan így lesz!

Hozzávalók a répatortához:
20 dkg cukor
75 ml étolaj
2 ek narancslé
1 tk vaníliakivonat
2 tojás
1 tk Dr. Oetker Sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk só
11 dkg liszt
1,5 csésze finomra reszelt sárgarépa (3 közepes db)
5 dkg darált dió

Hozzávalók a cheesecake krémhez:
75 dkg krémsajt
3 egész tojás
12 dkg cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1 csipet só

TOVÁBB A RECEPTHEZ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!