Fűszer és Lélek

Üde finomság a kekszes dobozba: citromos keksz házilag

Ez eredetileg egy skót recept, tulajdonképpen egy nagyon vajas short bread. Már a sok vajtól is isteni az illata, és akkor még meg se kóstoltuk, de a citrom még jobban feldobja, és kicsit tavaszibbá is teszi. Érdemes belőle vastagabb, nagyobb kekszeket sütni, majd egy bögre tejjel megenni, de természetesen hagyományos, apró formában is megállja a helyét.

1 csésze 2,5 dl

Hozzávalók:
2,5 csésze liszt
1 tk Dr. Oetker Sütőpor
1/2 tk só
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
3/4 csésze puha vaj (16 dkg)
1 csésze cukor
1 zacskó Dr. Oetker Vaníliás Cukor
1 nagy tojás

A tetejére:
1 ek porcukor
Dr. Oetker Dekormix Színvarázs

TOVÁBB A RECEPTHEZ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!