Fűszer és Lélek

Répatorta tekercs

A répatorta tésztája nagyon jó tekercsként elkészítve, ugyanis a répától szaftos marad, nem szárad ki, nem törik. A gyerekek egyik kedvence lett az utóbbi időben, különösen ha csokoládékrémmel készítem.
Nagyon mutatós desszert, és ha van otthon olyan szilikonformánk, amit kifejezetten tekercsek készítésére árulnak, akkor egyszerűen elronthatatlan. Olyan egyszerű, hogy egy tízéves gyerek is elkészítheti egyedül, de jobb móka közösen sütni!

Hozzávalók egy rúdhoz:
3 tojás
2/3 csésze kristálycukor
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál Dr. Oetker Vanília Aroma
1/2 teáskanál só
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1/4 teáskanál szerecsendió
2 teáskanál fahéj
3/4 csésze liszt
2 csésze reszelt sárgarépa (kb. 2 közepes sárgarépa)


Hozzávalók a krémhez:
4 dl habtejszín
2 zacskó Dr. Oetker habfixáló
2 ek porcukor
2 ek kakaópor
10 dk étcsokoládé

TOVÁBB A RECEPTHEZ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!