Fűszer és Lélek

Tavaszváró reggeli


Ilyenkor már zöldre, virágokra, madárcsicsergésre vágyunk. Arra, hogy legyen vége a szürkeségnek, tűnjön el a sár, süssön a nap, és úgy különben is, legyen végre tavasz!
A dolog nem reménytelen, határozottan hosszabbak a nappalok, és ha az ember elég szerencsés, akkor világosban lehet ébredni. Hétvégén mindenképpen.
Azt a pár hetet, amíg igazából megérkezik a tavasz könnyen átvészelhetjük ha színeket viszünk a hétköznapokba, és a hétvégékbe is.
Nincs még tele a zöldséges stand primőr zöldségekkel, de zöldfűszereket, újhagymát, salátákat azért lehet kapni, és ha a tányérok és terítő is tavasziasz, garantálom a jókedvet!
A golyókat este is elkészíthetjük a reggelihez, így reggel csak kenyeret kell pirítani mellé, és főzni egy jó kávét!
A szép teríték a Tchibo webshopjából való! 


Tavaszi tojáskrém golyók:
4 tojás
2 szál újhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 marék spenót levél
1 ek magos mustár
4 ek majonéz
1 kk füstölt paprika
só, bors

Kéksajt golyók
10 dkg kéksajt
10 dkg puha kecskesajt
5 dkg durvára vágott dió
1 gerezd fokhagyma
2 zellerszár éles késsel nagyon apróra vágva, vagy késes robotgéppel felaprítva
4 ek apróra vágott snidling

A tojáskrémes golyókhoz keményre főzzük a tojásokat, majd megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Hajszál vékonyra felszeleteljük az újhagymát a zöldjével együtt, de a zöldet külön vesszük, ebbe hempergetjük majd a golyókat.
Apróra vágjuk a petrezselymet és a spenótot is, majd a mustárral, majonézzel és a fűszerekkel együtt a tojáshoz keverjük.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, majd megforgatjuk az újhagyma zöldjébe.

A kéksajtos golyókhoz a snidling kivételével mindent összekeverünk, majd szintén golyókat formázunk belőle, és a snidlingbe forgatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!