Fűszer és Lélek

Könnyű flódni-torta

Vagyis flódni cheesecake. Nagyon finom, és sokkal könnyebb, mint a hagyományos.
Nem én találtam ki, tegnap kóstoltam egy összejövetelen, valaki vásárolta egy cukrászdában. 
Nagyon megörültem, amimkor megláttam, de sajnos egyáltalán nem volt finom. Viszont az ötlet jó, úgyhogy itthon én is sütöttem egyet, úgy is kezdett nagyon megszottyadni két szem szatmári alma, és így legalább ezt is sikerült valamihez felhasználni.
A lényeg, hogy minden benne van, ami egy flódniba kell, plusz egy kis krémsajt:
kékszes alap, rajta pici borban megpárolt almakockák, majd a mák, amit cheesecake-esítettem, tetején szilvalekvár és dió. Boldogság! 

Hozzávalók:

A keksz alaphoz:
8 db zabfalat keksz
5 dkg olvadt, de nem forró vaj

A kekszet összetörjük, majd összedolgozzuk a vajjal. 18 centis tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokon 6 percig sütjük, majd kivesszük, de a sütőt nem kapcsoljuk ki. 

Hozzávalók az alma réteghez:
2 db alma felkockázva
1 ek vaj
2 ek fehérbor
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj

Egy forró serpenyőbe dobjuk az almát a vajjal és a borral, majd fűszerezzük. Addig főzzük nagy lángon, amíg a leve el nem fő. 
A kész kekszalapra tesszük, és egy pohár talpával lenyomogatjuk.

A krémsajt réteghez:
50 dkg krémsajt 
2 egész tojás
8 dkg cukor
1 csipet só
1 bögre darált mák (2,5 dl)

Az összes hozzávalót gépi habverővel összekeverjük, majd a langyosra hűlt almás kekszalapra öntjük, és 170 fokon 20 percig sütjük.

+ 2 dl hígabb szilvalekvár
+5 ek durvára vágott, pirított dió

Még forrón rákenjük a szilvalekvárt, és megszórjuk a dióval.
Teljesen kihűtjük mielőtt megvágnánk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Amugy nagyon szuper lett es tenyleg visszahoz valamit az igazi flodnibol. En mondjuk jobban megfuszereztem az almat is a csipetnyi fuszerek helyett + cserszegi fuszerest raktam. A gyerekek nagy rajongassal falatoztak az almareteget.

  2. Fűszeres Eszter says: (előzmény @Ricskó)

    Szerintem semmit, csak úgy jártál, mint én először, amikor ennek a tortának az eredeti receptjét megkaptam az Anyukám mondtától.
    Nem hittem el, hogy az a folyós krém valóban megáll majd, miután teljesen kihűlt. Pedig megáll, nem kell 50 percig sütni. Remélem azért így is jó lett.

  3. Ricskó says:

    Fogalmam sincs, hogy mit csinaltam rosszul, de nekem vagy 50 percet sult a torta, mire vallalhato kemenysegu lett a makos sajtkrem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!