Fűszer és Lélek

Villámgyors ünnepi vacsora

venusz1-2Anyukám és a gyerekeim is rántott hús rajongók. Ha külföldön vagyunk, és megtudják, hogy van az étlapon, legtöbbször erre szavaznak, különösen Ausztriában. Én már ritkábban kívánom meg, de a kedvükért bármikor elkészítem. Ez a recept egy ünnepi változat, kicsit csíp is, de a jalapeno mennyiségét bátran lehet változtatni. A panírozás dobozos módszerrel történik, úgyhogy pillanatok alatt elkészül.
Mellé édes, de ropogós sárgarépa salátát ajánlok, de nyilván a jól megszokott sültkrumpli, vagy krumplipüré is tökéletes választás!
Felforrósítjuk az olajat.
A csirkét, a jalapenot, a narancslét, a narancslekvárt a koriandert és a sót összekeverjük, majd minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
Egy nagy műanyag dobozba zsemlemorzsát szórunk, majd beledobunk 10-15 darab csirkemellet, és alaposan összerázzuk. Addig ismételjük, amíg a csirke el nem fogy. A morzsát folyamatosan pótoljuk a dobozba!
Adagonként, nem egyszerre sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.

A salátához lereszeljük a sárgarépát, és apróra vágjuk a petrezselymet. A szezámmagot és a mákot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk.

Hozzávalók:
A csirkéhez:
50 dkg csirkemell filé, falatnyi darabokra vágva
4 ek savanyított jalapeno paprika, apróra vágva
1 dl narancslé
1 ek narancslekvár
2 kk koriander mag
2 kk só
10 dkg panko morzsa

0,5 l Vénusz Sütőolaj a sütéshez

Hozzávalók a répasalátához:
50 dkg sárgarépa, lereszelve
2 nagy csokor petrezselyem
10 dkg aszalt áfonya, vagy meggy, esetleg mazsola
2 lime leve
2 ek méz
2 kk só
2 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek pirított szezámmag
2 kk pirított mák

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!