Fűszer és Lélek

Tojáslikőrös cheesecake – vigyázat, függőséget okoz!

karacsonyi-cheesecake-7Egyszerűen addiktív ez a sütemény. Persze nem a tojáslikőrtől, hanem az ellenállhatatlan ízétől. Aki nem sütött még tejfölös réteget cheesecake tetejére, az talán egy picit aggódik, hogy majd elfolyik, hiszen se tojás, se keményítő nincs benne, de aggodalomra semmi ok, garantáltan meg fog állni, miután kihűlt.
Nem kell megijedni a tojáslikőr mennyiségétől sem, mert annak ellenére, hogy minden tortácskába fél deci kerül, a hőkezelés miatt elveszíti az alkoholtartalma nagy részét, különben is itt az év vége, muszáj picit lazítani a barátokkal, kollégákkal, rokonokkal.
Ha egy esti összejövetelre készítjük, akkor nyugodtan locsolhatunk a tetejére bátran a likőrből, csak még finomabb lesz tőle!

A kekszalaphoz:

  • 10 db zabkeksz
  • 8 dkg olvadt, de nem forró vaj

A krémsajtréteghez:
75 dkg krémsajt
• 1 dl tojáslikőr
3 egész tojás
12 dkg cukor
1 Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
1 csipet só

Tejfölös réteg:
45 dkg 20%-os tejföl
4 dkg cukor

  • 1 dl tojáslikőr
  • 2 ek Dr. Oetker Dekor Mix

Tovább a teljes recepthez >>>

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!