Fűszer és Lélek

10 perces leves vacsorára

spenotleves-3Újra itt a leveses idő. 
Ilyet szigorúan csak magamnak főzök, mert a gyerekek ezt a leveles spenótot úgy sem eszik meg. Ciki, nem ciki, szinte minden konzerv benne, de mentségemre szolgáljon, hogy nagyon finom, és és nagyon gyors. 
Kevesebb, mint 10 perc alatt készült el, pont két adag, amiből a barátnőm is betolt egy jó nagy tányérral, és én is. 

Hozzávalók:
1 doboz 0,33 l-es kókusztej
0,33 l víz
20 dkg fagyasztott leveles spenót
1 gerezd fokhagyma
1/2 kk szerecsendió
1 zöld citrom leve

1 doboz 40 dekás csicseriborsó konzerv
2 ek étolaj
2 kk füstölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1/2 kk őrölt kömény
1/2 kk őrölt koriander mag
1 kk chili por

1 marék pörkölt földimogyoró

A kókusztejet ugyanannyi vízzel felforralom, majd beledobom a spenótot, belereszelem a fokhagymát, sózom, és belenyomom a zöld citrom levét. Ezzel maga a “leves” tulajdonképpen kész is van.
A lecsepegtetett, és konyhai papírtörlőn megszárítgatott csicseriborsót kissé megpirítom egy serpenyőben az olajon, majd megszórom a fűszerekkel és a fokhagymával.

A leves tetejére szedem a csicserit, és dobok rá pár szem mogyorót.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!