Fűszer és Lélek

Gyors, almás, gesztenyés süti

almas-gesztenyesVolt három szem, kissé fonnyadt almám. Olyan, ami legnagyobb bánatomra néha a szemétben végzi, mert tönkremegy. Most sikerült az utolsó pillanatban megmentem őket.
Vettem egy csomag kész leveles tésztát, azt a fajtát, ami a hűtőpultban van, sütőpapírra felcsavarva, mert szerintem azt a legkönnyebb használni. Volt itthon egy gesztenyemassza is, a natúr fajta, és egy kanálnyi narancslekvár. 
A kesernyés narancslekvár nagyon feldobta az almát, a gesztenyéhez pedig valódi rumot, és némi mézet kevertem, így az is igazán különleges lett. Összesen 35 perc alatt készült el, egy tíz perc alatt fogyott el. 
(A kép minőségéért elnézést, valami furcsa oknál fogva egyszerre ment tönkre a fényképezőgépem és a laptopom is, de már minden rendben, elképesztően sok receptet zúdítok rátok a napokban.)

Hozzávalók:
3 alma
1 ek vaj
3 ek narancslekvár

25 dkg natúr gesztenyemassza
4 ek méz
1 ek rum
kb. 4 ek forró víz

1 csomag  leveles tészta (275 gramm)

Az almákat megpucoltam, kicsumáztam, majd 1×1 centis kockákra vágtam. Nagy lángon, megpároltam a vajon. Amikor már nem volt sok leve, hozzáadtam a narancslekvárt is.
Közben a gesztenyemasszát botmixerrel elkevertem a mézzel, a rummal és forró vízzel. Akkor jó, ha kenhető sűrűségű lesz.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra. Egy piteformába tettem a tésztát, a forma szélénél levágtam a túllógó tesztát, majd a pite alján szétkentem a gesztenyemasszát. Erre osztottam el az almát, majd 20 perc alatt megsütöttem.
Talán látszik a fotókon, hogy a töltelék nem ér a forma tetejéig. Ez nem véletlen, így lesz jó aránya a tésztának és a tölteléknek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!