Fűszer és Lélek

Ebéd egy személyre

Így néz ki napsütésben

Így néz ki napsütésben

Egyedül egy adagot. Ilyen is van, nem igaz?
Általában levest szoktam főzni magamnak, ha egyedül ebédelek itthon, sőt, még néha a menzára is képes vagyok lemenni, csak hogy kimozduljak, amikor túl sokat kell ülnöm a gép előtt. 
Most mégis egy tésztát dobtam össze, ugyanis beleszerettem egy fűszerkeverékbe, amivel már volt leves, volt hús, volt hal, most elkészült a tészta is.
Hét dekát vettem ebből a “marokkói csípős hal” nevezetű fűszerből nyáron, mert imádom a marokkói csípős halat. Persze soha nem kész fűszerkeverékkel készítem, de olyan jó illatú volt, hogy nem tudtam ellenállni neki. Itthon az fogyott el először, mindenre szórom, olyan finom, kivéve a marokkói csípős halat, mert abba pont nincs szükség erre a keverékre.
Miután elfogyott, kénytelen voltam valami hasonlót keverni.
Nem lett pont olyan, de azért meglehetősen finom.

2 ek nagyon jó minőségű, édes piros paprika (spanyolt használtam)
2 nagy, szárított csípős paprika, összetörve 
2 ek szárított vöröshagyma (készen vettem, de lehet, hogy érdemes lenne szárítani)
1 nagy csipet sáfrány
1/2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt koriander
2 tk őrölt római kömény
½ tk kurkuma
1 citrom reszelt héja
1 kk szárított oregáno
1 kk só

Száraz helyen a keverék sokáig eláll. A sót először elmorzsoltam a frissen reszelt citromhéjjal, majd hagytam egy órát a levegőn száradni. A többi fűszert utána kevertem csak össze hozzá.
Az ebédem pedig a következő volt:

8 dkg száraztészta
1 kk vaj
1/2 fej hagyma
csipet só
5 dkg lágy kecskesajt
1/2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 ek marokkói hal fűszerkeverék
2 kk mák

Amíg a tészta fő, a serpenyőben kicsit megpirítom a mákszemeket, majd félreteszem.
A vajon megpirítom a hajszál vékonyra szeletelt hagymát, majd félreteszem.
A serpenyőbe dobom a kecskesajtot, elkeverem a tejszínnel, majd belereszelem a fokhagymát, és megszórom a fűszerkeverékkel, végül beleforgatom a tésztát.
Megszórom a mákkal, és a tetejére halmozom a pirított hagymát.
Leülök, és szépen nyugodtan megeszem. Megérdemlem.

Így néz ki árnyékban

Így néz ki árnyékban

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!