Fűszer és Lélek

Sajtmorzsás nektarin

barack - 6Teljesen véletlen vettem a piacon olyan igazán jó, lehúzható héjú, lédús, édes őszibarackot, amiről azt hittem hogy már nem is létezik. Esetleg nem csak hogy nem létezik, de soha nem is létezett, csak én emlékeztem úgy, hogy gyerekkoromban még ilyenek voltak őszibarackok. 
De nem, most is ilyet kaptam, amit csak a mosogató fölött lehet enni, mert folyik a leve a könyökünkön is, de annyira finom, hogy ez egyáltalán nem zavar senkit. 
Mivel volt már ez a klassz barack, a nektarin, ami itthon volt, nem is nagyon kellett senkinek. Aztán amikor az egyik elkezdett barnulni, valamit mégis csinálnom kellett vele, kidobni nem akartam. 
Volt itthon némi sajt, egy kis mandula úgyhogy adta magát a sajtmorzsás barack.
Általában faszén felett sütjük, de egy hétköznap a grillserpenyő is megteszi!

Hozzávalók:
4 db érett nektarin
1 kk vaj
5 dkg  cheddar sajt
5 dkg kéksajt
5 dkg mandula vagy dió
csipet cayenne-i bors

A serpenyőt nagyon forróra hevítem, annyira, hogy már szinte füstöljön. A félbevágott barackokat megkene a vajjal, majd vágott felükkel lefelé a serpenyőbe teszem, és közepesre mérséklem a lángot alatta. Kb. 5 perc alatt sütöm készre.
Közben elkészítem a sajtmorzsát.
Késes robotgépbe dobom a darabka cheddart, kéksajtot, mandulát, és a cayenne-i borsot is egyszerre, majd elindítom a gépet. Rövid idő alatt elkezd morzsává összeállni a sajt, ekkor azonnal abbahagyom a mixelést. 
A kész morzsát a megsült barackok közepére osztom. 
Ilyenkor még picit meg szoktam barnítani a tetejét lánggal, de most egy másodperc után kifogyott a kézifáklyámból  a gáz. 
Pezsgővel a legfinomabb. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!