Fűszer és Lélek

Türelmem végén

zaligorkori- 2Még három hét van ovikezdésig, ugyanennyin vagyunk túl a vakációból, de nekem tegnap azt hiszem elfogyott az utolsó csepp türelmem is.

Dávid táborról táborra jár, jóformán csak mosatni esik haza kéthetente, de szegény Záli kénytelen velem beérni, mindezt úgy, hogy ráadásul egy egész hétig a barátnőimmel utaztam, és nem is voltam itthon.
Viszont amikor itthon vagyok, hiába vagyok jelen, és hiába kelek minden nap hajnali négykor, hogy nyolcig, amíg felébred haladjak a munkával, mégsem tudok mindent elvégezni. (Nem házimunkáról beszélek, hanem itthon dolgozom.)

Már akkor őrült lelkiismeret furdalásom volt, amikor kitaláltam, hogy nézzen tévét, amíg én befejezek valamit, de persze nem húsz percről beszélünk. Majd ebéd után – amit eredetileg valahol máshol szerettem volna megenni, hogy az is valamilyen programféle legyen, végül mégis csak itthon sikerült, – megpróbáltam elaltatni, de nem sikerült, akkor nálam is elszakadt a cérna. Estig, amíg a férjem haza nem jött a munkából, félóránként volt valami konfliktusunk a lányommal, pedig szegény csak unatkozott, majd lementünk a ligetbe egy jó kis esti sétára, amit már az Abonyi utcában végig bőgött, végül félúton, amikor kiderült, hogy nem hoztunk magunkkal pénzt, és nem tudunk beülni a Kertembe egy limonádéra, duzzogva hazamentünk.

Addigra a férjem is felvette a tempót, és itthon összefont karral összeszorított szájjal feküdt az ágyon, amíg el nem álmosodott. 

Holnap kénytelen leszek Zálit magammal vinni egy egész napos munkára, és már előre tudom, hogy nem fogja jólérezni magát, ő ugyanis nem az a könnyen barátkozó, önmagát pillanatok alatt otthonérző típus, mint a bátyja. 

Nem tudom mások hogy képesek a hathetes óvodai szünetet túlélni, békés, türelmes, jó anyák lenni, de bevallom, alig várom már a szeptembert! Lelkiismeret furdalásom csak azért nincs, mert tudom, hogy a lányom is szívesebben játszik az óvodában a sok gyerekkel, mint hetekig velem. 

Amikor én voltam ovis, kicsit más volt a helyzet, mert anyuék elvittek a mamához Erdőbényére, és három hétig nem is hallottam róluk mobiltelefon, sőt egyáltalán telefon hiányában. Nagyanyám már rég nyugdíjas volt akkor, egyszem lány unokájaként mindenre volt ideje, amit csak kigondoltam. Sünit, és madarat fogott nekem, amit a fáskamrában gyógyítottunk, strandra mentünk vonattal, vagy a Tenkes kapitányát néztük a tévében, majd elbáboztuk. Olyan hét is volt, amikor csirkéket tanítottam repülni, viszonylag kis sikerrel, de időtöltésnek nem volt rossz. 

Ehhez képest Zálinak nyilván nincs jó dolga, de ma kipróbálom, hogy mennyire lehet dolgozni a játszótéren, miközben ő homokozik.
Majd referálok, de attól tartok nem lesz túl sikeres a projekt. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Fűszeres Eszter says: (előzmény @Annus)

  Persze, és már most is bánom, hogy nekem nincs ilyenkor hat szabad hetem, mert az egészen más lenne 🙂 De amikor mi voltunk gyerekek, akkor is megoldották ezt valahogy, igaz, akkor még nem volt probléma, ha unatkozott a gyerek…

 2. Annus says:

  Hát igen.. 🙂 Akkor viszont kitartás! És hidd el még hiányozni is fognak ezek a napok.. 🙂

 3. Fűszeres Eszter says: (előzmény @Annus)

  Nem állami ovi valóban, ami év közben előny, nyáron hátrány.

 4. Annus says:

  Ezt nem is tehetik meg… jogszabályt szegnek. Ha állami ovi. Érdekes. Iskolákban már tényleg így van. De ez is csak azért, mert a pedagógusok év közben nem vehetnek ki szabadságot, így egyben kell kivenni. Ezt meg csak nyáron lehet. Óvodában is dolgoztam, ott annyiból egyszerűbb, hogy mivel a gyerekszám kevesebb, mint év közben, az óvodapedagógusokat felváltva osztják be. Szóval tudnak folyamatos ügyeletben lenni.

 5. Fűszeres Eszter says: (előzmény @Annus)

  Hát, nálunk június végéig van rendes ovi, után két hét ügyelet, majd hat hét teljes zárva tartás.

 6. Annus says:

  Szia! Ne haragudj, de milyen oviba jártok? 6 hétre nem zárhat be óvoda. Maximum 2 hét a tisztító festés, egyéb miatt. De akkor is ügyeletet kell biztosítani… nem csak szülőként írom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!