Fűszer és Lélek

Citromkrémes piskóta

citromos - 4Figyeljetek! Ezt tényleg süssétek meg! Kötelező, könnyű, nyári darab. 
Dávidnak sütöttem, mert tegnap jött haza két hét táborozás után, és gondoltam szeretni fogja. Elég finnyásak a gyerekeim, egyszerűen nem tudom előre megtippelni, hogy valami bejön-e nekik, vagy nem. A cheesecake tuti befutó, de azt nem volt kedvem sütni, valahogy könnyebbre vágytam.
Szerették. De én meg nagyon!!! És ti is szeretni fogjátok, garantálom! 

Hozzávalók a piskótához:
5 egész tojás, szétválasztva
csipet só
10 dkg vaj, olvasztva, de nem forrón
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 lime leve és reszelt héja

Hozzávalók a krémhez:
30 dkg krémsajt (Philadelphia jellegű)
1/2 lime leve és reszelt héja
cukor ízlés szerint
1 rúd vanília kikapart magjai

180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral robotgéppel jó habosra keverjük.
Hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet, az olvasztott vajat, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is, hogy ne nagyon törjön.
A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába töltjük kb. 20 percig sütjük, de tűpróbát érdemes végezni. 
Az én kis tepsim 28×15 centis.

Sütés, és hűtés után három rétegre vágjuk a piskótát, és megkenjük a krémmel.
A szobahőmérsékletű krémsajtot habverővel habosra keverjük a cukorral, vaníliával és a citrommal, majd megtöltjük vele a sütit.

Hagyjuk állni a piskótát másfél órát, és utána szeleteljük kockákra. Szobahőmérsékleten a legfinomabb!

citromos - 6

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!