Fűszer és Lélek

Sajtos sültpaprika-krém

paprikakrem - 1Súlyos sajtfüggő  vagyok. Múlt héten, amikor nyaralni indultunk, és próbáltam valamennyire kiüríteni a hűtőt, tulajdonképpen csak sajtokat hagytam benne. Hét félét, összesen egy kiló körüli mennyiségben.
Bociföldéről márpedig újabb sajtszállítmánnyal érkeztem haza, úgyhogy túlzás nélkül állíthatom, hogy szinte csak sajt volt itthon. 

Na és pár szottyadt kaliforniai paprika. Ezzel nem is lett volna baj, de az egyik puha sajtom zacskója valahogy megsérült, és hát már az sem volt véletlen, hogy dupla csomagolásban került a hűtőbe. Nincs mit szépíteni a dolgon, durva sajtszaga volt. Az a fajta sajtszag, miről gyakran nem is tudja az ember, hogy mi az a fene büdös, és csak szimatol a lakásban, mire beugrik neki, hogy a sajt az. 
Egy hét után kinyitni az üres hűtőt, és megérezni ezt a szagot… Pedig volt vele már kalandom. 

Pár éve szendvicseket vittem egy reggeli megbeszélésre, és ha már a kenyeret saját magam sütöttem hajnalban, gondoltam a legjobb sajtom teszem bele. Szépen becsomagoltam a szendvicseket, és felszálltam a metróra, ahol el is feledkeztem róla, hogy mi van a kosaramban. Tél volt, így eltelt pár perc, mire a melegben kezdett érezhetővé válni a durva sajtszag. Mindenki – köztük én is -, forgatta a fejét, honnan jöhet ez a bérhetetlen büdös, de senki nem látott semmi gyanúsat. 
Leszálltam, elindultam a mozgólépcsőn, és akkor esett le, hogy én vagyok a tettes. Vagy inkább a klassz szendvicsek.

Ehhez a sajtkrémhez sütöttem egy leveles tészta zsemlécskét, amit a Facebookon osztott meg valaki. A receptet el sem olvastam, csak úgy fontam, ahogy a videón láttam (lásd a képen!). Éljen a fagyasztóban talált leveles tészta. 
220 fokon 10 perc alatt megsült. 

A sajtos paprikakrémhez:
2 nagy kaliforniai paprika
15 dkg érett camembert 
nagy csipet só
5 dkg mandula
1 gerezd fokhagyma
1 kk fehérbor ecet

A paprikát gázlángon feketére sütöttem, majd dobozba tettem, ahol megpuhult a héja, amit könnyen le tudtam húzni. 
A felkockázott sajttal, pirított mandulával, zúzott fokhagymával, sóval és ecettel pépesítettem.
Isteni finom lett! Éljenek a jó sajtok!IMG_9781

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!