Fűszer és Lélek

Serpenyős túrótorta

málnás túrótorta - 3
Volt nagyanyámnak egy túrótorta receptje, kicsit hasonlít erre, és az volt a címe, hogy:
Túrótorta, akkorra, amikor már van málna.

Akkor íródott, amikor még nem volt egész évben málna a boltokban, és nyáron zománcos kis bögrében hozta haza nekem a szőlőből este a friss, napsütötte, édes, hatalmas málnaszemeket. Sötét bordóak voltak, nem olyanok, mint amit manapság málnapirosank szokás nevezni. Imádtam, sajnáltam, ha tortát sütött belőle, azt pedig még jobban, amikor szörpöt főzött. A bolti málnaszörpere voltam ráállva, nem is értem…
Tegnap kaptam egy kis tálcányi bolti málnát. Volt kevés illata, de közelébe se jön annak, amit pár hét múlva szedhetünk majd. 
Nem tartozik szorosan a poszthoz, de ismeritek azt a mondást, hogy aki rosszat akar a szomszédjának, az ültessen málnát a telekhatárra? Én nem haragudnék érte!

Hozzávalók:
50 dkg túró
3 egész tojás
15 dkg cukor
35 g keményítő
2 dl tejföl
kevés citromhéj
1 rúd vanília kikapart magjai
30 dkg málna
2 ek vaj a forma kikenéséhez
tetejére porcukor (el is maradhat)

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
A vajat egy mély, lehetősleg teflon serpenyőben megolvasztjuk, sőt, hagyjuk kissé megbarnulni. Amikor kész, körbeforgatjuk, hogy a serpenyő fala is jó vajas legyen.
A málna kivételével az összes hozzávalót botmixerrel pépesítjük, majd a serpenyőbe öntjük. 
A közepére szórjuk a málnát, és betoljuk a sütőbe. 40-50 perc alatt sül meg.málnás túrótorta - 1

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. J. says:

    Biztos buta kérdés, de mekkora serpenyő kell hozzá?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!