Fűszer és Lélek

Gyertek, dagasszunk, fonjunk, süssünk együtt!

zaszlokicsUgye ráértek csütörtökön munka után egy kicsit?
Gyertek a Madách térre akár már 16 órára, én ott leszek, és szeretettel várlak benneteket!
De ha a 16 óra túl korai, akkor érkezzetek bármikor, este 8-ig garantáltan nem fogtok unatkozni!
Az EMIH idén, – a tavalyi sóletfesztivál után – újabb különleges kóser fesztivállal igyekszik a zsidó gasztronómia iránt érdeklődő közönség kedvében járni. A MEGA Barhesz Akadémia május 26-án, 16 órakor várja a az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a tradicionális barhesz sütés rejtelmeit.
Az esemény házigazdái: Fűszeres Eszter, gasztroblogger (ez én vagyok) és Hurwitz Dvora, rebecen (aki pedig Dávid nagyon cuki óvónénije volt).
A kellemes tavaszi gasztroélményt a Semes pékség, a Kóser Piac, a Tel Aviv kávéház, valamint számos zsidó szervezet illetve oktatási intézmény és Kérdezd a rabbit! stand teszi teljesebbé a történelmi zsidónegyedben. 
A Kérdezd a rabbit! standot már ismerhetitek a Szigetről, de ha mégsem tudjátok miről van szó, akkor: itt áll egy jófej rabbi (milyen másmilyen?) és 10 forintért válaszol minden kérdésre, amire tud. Lehet az komoly, és komolytalan, zsidósággal kapcsolatos, vagy bármi mással. Nincsenek tabuk, gyertek bátran, kérdezzetek!
A közösségi kalácskészítésben való részvételre előzetes regisztráció után nyílik lehetőség. Erre azért van szükség, mert alapanyaggal, saját szuper köténnyel, stb. készülünk. De ha csak csütörtökön jönne meg a kedvetek, akkor is gyertek bátran, a helyszínen is lehet jelentkezni!
Lesz külön gyerekprogram, a piciket se felejtsétek otthon!
A kitűnő házigazdák segítségével bárki elkészítheti élete első barheszét, segítünk mindenben, a dagasztástól a fonásig, vagy teheti teljesebbé eddigi tudását a kóser kalács elkészítésében. A sütéshez szükséges alapanyagokat, helyet és felszerelést a részvételi díj ellenében az EMIH biztosítja. A részvételi díj: 1000 Ft (Online fizetési lehetoség a fizetes.zsido.com oldalon!)
A kész kalácsot, egy adag kész nyers tésztát, és a kötényt is hazavihetitek.
Na, hatos fonás? Vagy a négyes kerek? 
Gyertek!!! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!