Fűszer és Lélek

A Philips Avance Collection gyümölcsprés és a játék

gyumolcs-szivarvanykoktel1
Tudjátok mi van a képen? Kicsit olyan, mint egy kávéfőző, de ez bizony egy gyümölcsprés. Nem centrifuga, hanem csigás prés, ami lassan, kíméletesen préseli ki a gyümölcsök és zöldségek levét, így azok sokkal rostosabbak maradnak.

Ezt a  Philips Avance Collection gyümölcsprést úgy kell elképzelni, mint egy húsdarálót.

Van is benne egy csiga, ami a gyümölcsöket és a zöldségeket viszonylag lassan (legalábbis a centrifugához mérten lassan) áthajtja a gépen.

És pont ez a csiga, és a lassúság a lényege a szerkezetnek. Ez a vízszintes kialakítású csigás gyümölcsprés alaposan préseli a zöldségek és gyümölcsök rostjait, teljesen kipréselve minden értékes vitamint, enzimet, és az ásványi anyagot is belőle. Vagyis ami a végén hulladékként kijön, valóba száraz, nem lekvár. 


A géppel egyébként nem csak gyümölcs és zöldséglevek készíthetőek, hanem például mandulatej is, ugyanis némelyik csonthéjast is használhatjuk hozzá.

Most sajnálom igazán, hogy nem júliusban kaptam kölcsön a gépet, ugyanis akkor érik a fekete ribizli, amit én fáradságos munkával tudtam eddig kipréselni itthon, márpedig imádom a levét és el is teszem télire. Ezzel a géppel pedig mind megúsznám a vacakolást.

Azoknak, akik a konyhában általában használják a gépeket, majd használat után el is mosogatják azokat, van egy nagyon jó hírem: nagyon egyszerűen szét lehet szerelni a gyümölcsprést, (inkább a szétkapni a jó szó, mert szerelni azt egyáltalán nem kell), és pillanatok alatt el lehet öblíteni, még a szűrőt sem kell sikálni, mert nincs is neki.
Ha mégis a mosogatógép mellett döntenétek, akkor azt is lehet, minden alkatrész mehet a gépbe!

Kedvencünk ezzel a géppel a mutatós szivárvány koktél lett:

Hozzávalók 4 főre:

½ ananász
diónyi gyömbér
½ kígyóuborka
2 közepes cékla
20 dkg málna
2 dl joghurt
2 dl tejszín
2 ek méz

Először az ananászt, a gyömbért és az uborkát préselem le. Levüket félreteszem.
Második körben a cékla következik a málnával.
Egy harmadik edényben összekeverem a joghurtot a tejszínnel és a mézzel.
A poharak aljára a johurtos italt öntöm, de hagyok pár cseppet díszítésre.
A joghurtos részre jön az ananászos lé, majd annak a tetejére óvatosan, hogy ne keveredjenek, jön a piros, céklás lé. Erre csepegtetem a maradék joghurtot.

Ebben a játékban nem ezt a prést, hanem az előző posztban bemutatott klassz gyümölcscentrifugát nyerhetitek meg, ha emailben válaszoltok a következő kérdésre:

Mi a neve annak a technológiának, amivel a gyümölcscentrifuga tisztítása még sose volt ilyen könnyű?

A megfejtéseket a nyeremeny kukac fuszereslelek pont hu címre várom péntek éjfélig. Sorsolás szombaton, a nyertes ajándékát a Philips postázza, miután összekötöttem őket emailben.
Szerda éjfélig írhattok!

Hajrá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!