Fűszer és Lélek

Philips Avance Collection Turmix és gyümölcscentrifuga teszt és nyereményjáték!

philipshummuszKipróbálásra érkezett hozzám három készülék, melyekről leírom a véleményem. Készül velük valamilyen klassz étel is, és ki is sorsolom a végén a gyönyörű Philips gyümölcscentrifugát, aminek megnyeréséhez majd egy kérdésre kell válaszolnotok, úgyhogy gyertek vissza holnap is!

Kezdjük a turmix-szal:
Nagyon jókor jött a tesztelési lehetőség, mert épp 21 barátot vártam egy kis ünneplésre, és többek között humuszt, vagyis csicseriborsó krémet rendeltek.
Tudom miért, mert szerintük azt csak én tudom jól elkészíteni, nekik mindig darabos, sűrű vagy bármilyen okból nem tökéletes lesz. Már sokszor elmagyaráztam – de azt hiszik, hogy viccelek -, hogy az én  humuszom csak attól jobb, mint az övék, hogy addig turmixolom, amíg tényleg teljesen krémes nem lesz, sőt, ha kell, át is passzírozom. Nincs titok.
Eddig ez úgy ment, hogy beleöntöttem a csicseriborsót a kehelybe, turmixoltam kicsit, majd elkezdtem megdönteni a gépet egyik, majd másik oldalra, hogy minden benne lévő borsószem egészen biztosan a kés útjába álljon. Ezután többször átkevertem, és folytatódott a döntögetős móka. Így is sikerül, csak nem három perc alatt, hanem mondjuk nyolc alatt, és még ekkor is belefuthattam olyan borsóba, amit aztán muszáj volt spatulával átnyomkodni a szitán, mert a héja néhol pici darabokban rontotta az élményt.

Ehhez képest a Philips Avance Collection Turmixgép pont három perc alatt olyan krémet csinál, mint a bolti. És a bolti most nem negatív jelző ám! Krémes-selymes, mint egy sűrű tejföl, sehol semmilyen darabka.
Egyáltalán nem kell mozgatni a gépet, garantáltan minden része az ételnek átfut a kések között. Ugyanis a kést nem teljesen a közepére szerelték a kehelynek, hanem kicsit arrébb, így az alapanyagok nem egy állandó körmozgást vesznek fel, hanem egy ferde nyolcas formában kezdenek mozogni. Vagyis, nem mindig ugyanaz a rész ér vissza a késhez, hanem a kehely egész tartalma.
Annyira egyszerű ötlet, nem is értem, miért nem nekem jutott eszembe, már biztosan gazdag lennék.

HR2096_00-DPP-global-001A gépnek 900 Wattos, vagyis nagyon komoly motorja van, a kehely pedig szétszedhető – méghozzá egy okos megoldással nagyon egyszerűen – darabjaira, így könnyedén elmosogatható egy pillanat alatt is úgy, hogy garantáltan nem marad semmi a kehely alján, vagy a kések mögött, de akár mosogatógépbe is tehetjük.
Jeget is apríthatunk vele, erre külön program is van, jön a nyár, egészen biztosan sok jeges turmix vagy frappé készül majd mindenhol.
Most mondjam azt, hogy szép is? Azt hiszem ez ma már alap elvárás minden háziasszony részéről, ha már valaminek a pulton a helye.

philips teszta - 2Mivel a hummusznak igazából nincs is receptje, ott csak a technológia a fontos a tökéletes krémességhez, mutatok egy másik ételt, amit nagyon egyszerű a Philips Avance Collection Turmixgéppel elkészíteni.
Ez egy gyors, 12 perc alatt összedobható tésztaétel Rómából, amit a fiam is bármikor össze tud hozni, ha nincs itthon vacsora, vagy még inkább akkor, ha van itthon, de nem tetszik neki.

Hozzávalók:
40 dkg tészta
1 üveg 285 grammos olajban eltett aszalt paradicsom
20 dkg édes koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 pici csili
1 kk szárított majoránna
10 dkg frissen reszelt parmezán
15 dk szárazon megpirított dió

A tésztát bő, sós vízben kifőzzük.
Az aszalt paradicsomról leöntjük az olaj felét, majd az üveg tartalmát a turmixba borítjuk. Egy percig turmixoljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a kimagozott csilit, és még picit járatjuk a gépet.
Ekkor tesszük bele a koktélparadicsomok felét, a majoránnát, a parmezánt és a diót, de most nem a folyamatos turmixolás funkciót használjuk, hanem a jégaprítás gombot nyomjuk meg, és 5-6 alkalom után le is zárjuk a gépet. A friss paradicsom és a dió nem kell, hogy teljesen homogén legyen, jó ha maradnak benne darabok.
Sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészült a tészta, leszűrjük, és azonnal összeforgatjuk a házi pesztónkkal.
Tálalásnál a tetejére halmozzuk a megmaradt paradicsomot.

res_54d82c1713b144a8c52d42e7b5b6bd3e_fullPhilips Avance Collection Gyümölcscentrifuga:

A gyümölcscentrifugát a gyerekek vették először birtokukba, és bár néha mi is használjuk, ők az igazi működtetők.
Saját géppel nem tudtam összehasonlítani, mert soha nem volt gyümölcscentrifugám. Amikor 30 éve divatba jöttek ezek a gépek, édesanyám is vett egyet, hogy aztán alig használjuk, majd bekerüljön a kamra mélyére. Több gond is volt vele, először is nagyon rossz hatékonysággal centrifugált, vagyis a gyümölcsöt kb. kidobtuk, de a levét nem ihattuk meg. Utána pedig jöhetett a szétszedés, kefével való elmosogatás, a rostok vakarása a szűrőről. Nem ragozom tovább, szerintem mindenki tudja, miről mesélek.

Ha egy mondatos posztot akarnék írni, azt mondanám, ezek a gépek már nem ilyenek!

Először is, a gyümölcsökből akár a 90%-ot felhasználják, másodszor a mosogatásuk csak egy pillanat. Tényleg annyi!
Használat után nagyon egyszerűen szét lehet szerelni, és pillanatok alatt el lehet öblíteni, még a szűrőt sem kell külön sikálni.
Arról nem is beszélve, hogy annyira szép, öröm nézegetni a pulton. 😉
A gyerekek tesztelték, és igazából ők is használták minden nap, pár feltétellel: nem lehet veszekedni azon, hogy ki kezdi. Mindenki a saját levét készítheti el, de utána a konyhában rendnek és tisztaságnak kell lenni! Vagyis a 3,5 éves lányom is kitalálhat magának kombinációkat, a fiam nem fogja lehurrogni azokat, és miután a húga is befejezte, rá hárul a mosogatás. A három hét alatt csak kétszer kellett ezekre figyelmeztetni őket, szerintem ez nagyon jó arány.
Ami nekem nagyon tetszett, igaz, ők nem vették észre ezt, nekik természetes az ilyesmi, az az, hogy az adagoló nyílásba pont befér egy alma. Vagyis nem kellett mindig azzal kezdeni a lékészítést, hogy az almát darabolgatják. Almánál nagyobb dolgokat ritkán centrifugáltunk, ez alól egyszer az ananász volt kivétel.

Általában alma volt mindegyik lé alapja, és ezt dúsították mindenféle jóval. Egy hét után már nagyon bátrak voltak, és nem csak a sárgarépa került bele zöldségként, hanem rendszeresek lettek az alma-cékla, alma-uborka-gyömbér, majd később a mindenbe gyömbér kombinációk.
A csúcsa a kísérletezgetésnek az alma-uborka-paradicsom, beletépkedett bazsalikomlevél, zellerszár keverő lett, ezt napokig tolták vacsora gyanánt sajtos pirítóssal.

A mi, felnőttek kedvence az uborka, fél citrom (kezeletlen citrom, héjával együtt), gyömbér, spenót, cukkini és pici csili lett. Na jó, egy kis száraz martinivel.
Barátnőm járt egy londoni bárban, és ott ivott mindenféle zöldségalapú koktélt, akkor jött az ötlet. Kipróbáltuk, és elképesztően jó!

A mosogatás tényleg egy perc, vízsugár alatt mindent le kell csak öblíteni, még a szűrőbe sem ragadnak bele a rostszálak!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!