Fűszer és Lélek

Villám grill

hetvegi gyors grillTalálkozunk másfél óra múlva a padok mellett, kaját hozzátok ti, mi viszünk sört és limonádét, jó?!

Ha tudnátok milyen sokszor hallom ezt a mondatot a telefonban gyerektelen barátainktól vasárnap reggel, vagy szombat este. Elképzelésük sincs, hogy két gyerekkel, főleg agy kicsivel nem tud az ember fél óra alatt elkészülni. Pláne telepakolt piknikkosarakkal érkezni. 
Hiába hozzák ők a sört meg a limonádét, vagy ha olyanjuk van akkor a sütit a cukrászdából, vagy fagyit a mélyhűtőből. 
Mert nekem el kell tennem a pokrócot, a labdát, a frizbit, a kedvenc poharat, a kullancs elleni szert, a nedves törlőkendőt, a papírzsepit, a mesekönyvet, a babát, a fényképezőgépet, a naptejet, a napszemüveget, a szalmakalapot, egy váltás ruhát a gyereknek, ha patak is van a környéken akkor gumicsizmát és két váltás ruhát inkább. 
Meg kell néznem van-e faszén, van-e gyújtós, tele-e a kanna vízzel, amivel majd oltunk, jaj hol a pokróc?
Tányér? Szemetes zsák? Vágódeszka? Kés, evőeszköz, pohár, reszelő, alufólia, műanyag doboz, ha maradna valami, keverőtál a salátának. Nem is, keverőtálak a salátáknak. Olaj!!! Olajak.
Gyufa? 

gyorsgrill1Mit hagyunk otthon?

Ja, az alapanyagokat. Persze, mert nincs otthon semmi a villám grillezéshez. 
Most a pestieknek mondom el, hol lehet 10 perc alatt minden hozzávalót megvenni: a Népszínház utcai töröknél. Vasárnap is nyitva.

Jó, mert sokféle olajbogyó van, klassz lapos kenyerek, mindig van friss menta, koriander, padlizsán, saláták, sültpaprika, na és persze a legfontosabb: hús. Márpedig ha nem volt időm felkészülni a hússal napokkal előtte, akkor mindig a töröknél veszek darált húst. 50% borjút szoktam keverni 50% báránnyal. A bárány elég zsíros a borjúhoz, nem fűrészporrá sül. Általában csak só, római kömény, koriander mag, és egy pici bors kerül bele. Néha kakukkfű, vagy menta, esetleg mazsola. 
gyorsgrill2Most öntöttem hozzá egy pici narancslevet, mert nem volt nálam kakukkfű. Vettem padlizsánt, azt sütöttük meg olajjal locsolgatva, illetve a konzerv sült paprikát is feldobtam a rácsra, hogy átforrósodjon, kapon egy pici füstöt. Koriander és menta zöldet kevertünk újhagymával és citromlével, ezt ettük még mellé, és pár szem alufóliában sült újkrumplit, na és a török kenyeret. 

Szerencsére két  rácson tudtunk sütni, egy óra alatt megvolt minden. Jól sikerült piknik, de legközelebb vagy pezsgőt, vagy egy jó fröccsöt kérek!gyorsgrill3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!