Fűszer és Lélek

Kucsmagombás szendvics

kucsmagombavacsora - 1Idén valahogy sokkal több a kucsmagomba, mint eddig, vagy legalábbis állandóan elémugranak a legváratlanabb helyeken, mint mondjuk a szüleim kertje. Ha pletykalap lennék, azt írám, VALÓSÁGOS KUCSMAGOMBA INVÁZIÓ VAN MAGYARORSZÁGON.
15 éve laknak ebben a házban a szüleim, de kucsmagomba még soha nem nőtt náluk. Szegfűgomba szokott, egy-egy adag levesre össze is lehet gyűjteni belőle, de más ehető nem volt eddig. Erre tegnap ott terem négy hatalmas kucsmagomba a rózsák mellett. Hallottam már, hogy a kucsmák imádják az urbanizálódott környezetet, pláne a mulcsos előkerteket, egyszer még Hugh Fearnley-Whittingstall is talált a kertvárosban párat, de hittem is meg nem is. Erre tessék.
Erdőbényén nálam is szokott tinórú nőni a kakukkfű között, de az annyira közel van az erdőkhöz a Zemplén közepén, hogy ott ezt normálisnak tekintem. 
Mivel egyáltalán nem készültünk kucsmagomba vacsorára, ezért azt használtuk hozzá, amit találtunk a hűtőben. Bár továbbra is állítom, hogy a nemes gombákat csak meg kell forgatni egy pici vajon, és kész, ettől most picit többet tettünk vele. Ha rám hallgattok, nem ilyen béne szendvicskenyeret használtok hozzá, mint ami a képen van, de anyunak csak ez volt a fagyasztójában. Mondjuk egy klassz rozskenyér igencsak feldobta volna még ezt is!

Hozzávalók 4 adaghoz:
4 nagy kucsmagomba (kb 40 dkg)
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
20 dkg friss spenót
10 dkg dió
1,5 dl tejszín
8 szelet pirítós
só, bors

A felaprított gombát megfogattam a vajon, majd rádobtam a megmosott, megszárított spenótot. Belereszeltem a fokhagymát, és amíg a spenót összeesett, szárazon megpirítottam a marokkal összetört diót. Ezt is beledobtam, felöntöttem tejszínnel, sóztam, borsoztam, végül a kenyerekre osztottam. 
Késsel, villával lehetett gyorsan megenni. 10 perc alatt kész volt.large1-black-morel

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!