Fűszer és Lélek

Pesztós babka

2016.03.24. Pesztós babka_Eszter_jIgazi vasárnapi reggeli, ami egy óra alatt elkészül úgy, hogy fél óra munka van vele mindössze. Akkor szoktam sütni, amikor a gyerekek a nagyinál kényeztetődnek, és nekünk van időnk kicsit heverészni reggel, senki se követeli a Hófehérkét DVD-n hajnali hatkor, vagy kérdezi meg fél hétkor, hogy amíg mi alszunk, addig ő X-boxozhat-e egy keveset.

Ilyenkor van bátorságom megpróbálkozni a szirupos szerelmes filmekben kötelező elemként előforduló ágyban reggeli műfajjal. Mi ugyan nem ugrálunk feleslegesen, miközben kávézunk vagy reggelizünk, csak boldogan hallgatjuk a csendet, és élvezzük a nyugalmat.

Mivel én vagyok a korábban kelő, ezért bőven van félórám, amíg a sütőbe kerül a kalács, és amíg sül, nyugodtan lezuhanyozhatok, megfőzhetem a kávét, és még arra is marad időm, hogy sokat gondolkozhassak azon, mégis hova sikerült eltenni azokat a tálcákat, amiket kifejezetten az ágyban reggelizéshez vásároltunk, aztán persze soha nem használunk…

Hozzávalók a pesztóhoz:
1 üveg 320 grammos, olajban eltett aszalt paradicsom
4-5 ek paradicsomlé
10 dkg frissen reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
½ kk só
½ kk bors
1 kk szárított oregánó

Hozzávalók a tésztához:
375 gramm sima liszt
1 kk só
1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 ek olívaolaj
2 dl víz

Kattints tovább a teljes recepthez>>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!