Fűszer és Lélek

Whiskey-krémes muffin

whiskey kremes muffin4Nem véletlen, hogy a gyerekek első saját készítésű süteménye a muffin, hiszen gyakorlatilag elronthatatlan, és komoly sikerélményt ad. Csak az alapanyagokat kell külön összekeverni aszerint, hogy száraz vagy nedves, majd a kettőt összeforgatni, és már mehet is a sütőbe. Szinte még recept sem szükséges hozzá.

Aztán lehet variálni, mindenfélével felturbózni, díszíteni, valóságos minitortákat varázsolni belőle, vagy telenyomni alkohollal, hogy felnőttes legyen a végeredmény, és a férfiak is állíthassák, hogy csak a whiskey kedvéért esznek belőle olyan sokat.

Na pesze.

Ebben a változatban tényleg van alkohol, és bár a tésztából a sütés során elillan, csak az íze marad, azért a krémben ott van, úgyhogy most tényleg el a kezekkel tőle 18 év alatt! Felette viszont akár meg is lehet duplázni a whiskey mennyiségét, akár úgy, hogy a kész és kihűlt muffint locsoljuk meg még egy kis alkohollal, akár úgy, hogy egy kis pipettával a krémbe tesszük, így mindenki eldöntheti maga, hogy belenyomja-e vagy sem az extra adagot.

Hozzávalók a tésztához:
1½ csésze sima liszt
2 tk Dr. Oetker Sütőpor
12 dkg puha vaj
1 csésze barna cukor
2 tojás
6 ek tej
6 ek bourbon whiskey

Hozzávalók a krémhez:
12 dkg mascarpone
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg porcukor
2 cl whiskey
1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás Cukor 
egy csipet só

TOVÁBB A RECEPTHEZ:

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!