Fűszer és Lélek

Mákos Hámán-táska

haman1A Hámán-táska, vagy más néven Hámán füle, zsidó sütemény, amit purim ünnepén – ami amolyan zsidó farsang – szokás sütni. Ezen a tavaszi ünnepen jelmezes mulatságokat tartanak a gyerekek és a felnőttek is, és szokás egymást kis süteményes csomaggal megajándékozni. A csomagból sosem hiányozhat a Hámán-táska, de sokféle más süteményt és édességet is tesznek bele.
A Hámán-táska legtöbbször úgy készül, hogy direkt látszik a töltelék, a szabályos sütemény tölteléke viszont titok, vagyis teljesen összeér felette a tészta.


A süteményt egyébként nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is kedvelik, ugyanis jólesik mellé a bor, amit ezen az ünnepen az esti ünnepség alkalmával illik inni.

Lezárt dobozban akár egy hétig is eláll, már ha marad belőle olyan hosszú ideig.

Hozzávalók a tésztához:


20 dkg rétesliszt
15 dkg sima liszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
csipet só
1+1 db tojás
1 dl langyos víz
1 kk Dr. Oetker Sütőpor
1 citrom reszelt héja

A mákos töltelékhez:

15 dkg darált mák
1 db citrom héja
1,5 dl tej
12 dkg cukor

TOVÁBB A RECEPTHEZ:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!