Fűszer és Lélek

Málnás trifle

triffle1Ez az a desszert, amivel nem lehet melléfogni.
Elrontani egyszerűen nem lehet, mert nincs rajta mit. Ha bármelyik alapanyag hiányzik, akkor szonte mind cserélhető. Talán csak a tejszín és a gyümölcs kötelező!
A fehércsokit sűrített tejre, a babapiskótát akár kekszre is, a fagyasztott gyümölcsöt befőttre vagy frissre lehet váltani.
Ha nyolc felnőttre kell desszertet készítenem, amit ráadásul el is kell vinnem itthonról, általában a trifle mellett döntök. Még soha nem volt csalódás belőle. Komolyan mondom, hogy mindenki imádja. 
Az angolok találták ki, amikor kicsit könnyíteni szerettek volna a karácsonyi – eredetileg marhafaggyúval készülő – desszerten. Kalóriában ez sem kevesebb, de nagyon krémes, puha, és gyümölcsös. Nyáron is finom friss gyümölccsel, de a téli fagyasztott vagy befőtt gyümölcsök se vonnak le semmit az élvezetéből.
15 perc munka van vele mindössze, vagy igazán strébereknek, akik a piskótát is maguk sütik, valamivel több. Friss, puha piskótával kéne készíteni, de egy jó minőségű gyümölcslikőrrel beáztatott babapiskótával talán még finomabb!
Hozzávalók egy nagy tálhoz, ami kb. 15 adag, szóval 7-8 főre elég 😉

6 dl habtejszín
20 dkg fehér csokoládé
1 tk vaníliakivonat
36 db babapiskóta
2 dl málnalekvár 
0,5 dl málnalikőr (vagy bármilyen más jó likőr, rum, vagy pálinka)
1,5 dl forró víz
5 dl natúr joghurt
1/2 kg fagyasztott málna

A tejszín felét egy kis lábosban felmelegítem, majd elzárom alatta a lángot és beledobom a feltördelt csokit. Összekeverem, és hagyom kihűlni.
A lekvárt elkeverem  likőrrel, és a 3 kanálnyi forró vízzel. 
A maradék tejszínt a vaníliakivonattal kemény habbá verem. Amikor a csokis tejszín lehűlt összekeverem a kettőt.
Egy nagy tál aljára fektetek a piskótákból annyit, amennyivel elfedem a fenekét a tálnak. Rákanalazok annyi folyékony lekvárt, hogy mindenhol érje.  Erre fagyott gyümölcs, majd krém jön, végül elszórtan egy-egy kanál natúr joghurt. Addig ismétlem, amíg el nem fogy. Letakarom fóliával és alaposan behűtöm. Legjobb, ha áll egy éjszakát. Másnap pár szem maradék málnával díszítem. triffle3

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!