Fűszer és Lélek

Sajtos-körtés kenyér

kortes sajtosA kenyérben nem vagyok biztos, mert ez egy gyors tészta, amiből kis gombócokat formáltam, amit sok sajttal, és sok körtével  töltöttem meg. Nagyon finom, és elképesztően kevés munka van vele. Kicsi, késes robotgéppel dobtam össze a tésztát, dagasztani sem kellett. 
Egy óra alatt van meg, de 10 perc munka összesen, a többi kelesztés és sütés.
Hozzávalók 1 formányi adaghoz:
1 bögre liszt (2,5 dl)
1/2 bögre langyos víz
7 g szárított élesztő

1 ek olvasztott vaj

1 kemény körte
10 dkg reszelt ementáli
2 ek frissen reszelt parmezán
 
Késes robotgépbe öntöttem a kenyér hozzávalóit, majd egy perc alatt rugalmas tésztát készítettem belőle. Gombócot formáltam, amit bekentem a vajjal. Letakarva duplájára kelesztettem.
Lereszeltem a sajtokat, és apró kockákra vágtam a körtét.
A megkelt tésztából diónyi darabokat csíptem le, amit kézzel kerek lappá formáztam, mintha mini lángost készítenék. A közepébe sajtot és körtét tettem, olyan sokat, amit csak lehetett, majd gombóccá formáltam.
Sütőpapírral kibélelt formába rakosgattam. 
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra, közben még hagytam pihenni a tésztát, majd 30 perc alatt megsütöttem. Forrón a legfinomabb!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!