Fűszer és Lélek

Csajok, lefogyunk!

pavlok1Ma azon merengtem a facebookon, hogy “Valaki fejlesszen egy olyan appot, hogy ha megnyomom a telefonon, akkor egy elektromos ütést mér a kamasz gyerekem fülére! Extra lenne, ha az ütés mértékét lehetne szabályozni is. Most egy nagyot küldenék a Dávidéra!” (Remélem senki nem veszi komolyan, de lássuk be, a pavlovi reflexek bennünk, emberekben is működnek…)
A problémám értő fülekre talált (bocs), kaptam is mindenféle támogató ötleteket. Volt,  aki nyakörvet tenne a gyerekekre, és egy keverőpultból szabályozná a csapás mértékét, stb. Ennek az ötletnek a gazdája nyilván kutyatulajdonos.
De sajnos kiderült, hogy ez sem az én találmányom lenne, ugyanis már kapható is a Pavlok 😀
Ez egy szerkezet, ami ahogy nézem bizsergető, csípős, kellemetlen érzést generál a bőrön. Olyan, mint egy karóra, és ha valamelyik rossz szokásunkat szeretnénk éppen csinálni, önmagunkat büntethetjük egy kis áramütéssel. Ilyen rossz szokás lehet a dohányzás, körömrágás, édesség evés, stb, stb.
Persze ami nekem igazán tetszik benne, az nem az önbüntetés (hát hülye vagyok én?!) hanem a családtagjaim megregulázása. Hahahaha. Előre nevetek, ha elképzelem, hogy ráadom a fiamra, és ha flegma, megnyomom. Ha a zoknija a szoba közepén: megnyomom. Ha “nem hallja” ahogy hozzá beszélek: megnyomom. 
Na és persze nekem is lenne, a férjem kezében a távirányítóval. Közelednék a hűtőhöz: megnyomja. Le akarok ülni a kanapéra: megnyomja. Nem ízlik a vacsora: megnyomja.
pavlok 2Ne aggódjatok, csak viccelek. De abban hiszek, hogy ha magadnak használod, és becsületesen, akkor valóban képes pár nap alatt változásokat előidézni a szokásainkban. 
Hiszen Pavlov kutyái vagyunk mind!
200 dollár, úgyhogy inkább legyen akaratunk. És a Milgram-kísérlet is eszembe jutott nyilván.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!