Fűszer és Lélek

Visszaalvás kötelező! Videó!

fuszeres kakaóTudom én, hogy mi a különbség a forrócsoki és a kakaó között. De mégis, a kakaót a gyerekek isszák, azt viszont, amibe rengeteg mexikói étcsokit teszek, majd jól megfűszerezem, és felöntöm pálinkával, azt akkor se tudom kakaónak hívni, ha az. 
Egyébként éreztetek már a sok csokoládétól a másnapossághoz hasonló tüneteket? Nem, nem a pálinka miatt van, esküszöm. Persze nyilván nem normális egy bögre tejbe beleturmixolni 10 deka nagyon jó minőségű csokoládét, de ha egyszer olyan finom!
Mi ezt minden évben egyszer isszuk, amikor nincsenek itthon a gyerekek, és reggel pizsiben kijövök a konyhába, gyorsan összedobom, megisszuk, majd visszaalszunk még egy pár órára, hogy csak dél táján ébredjünk az éhségre. 
A fűszerekkel érdemes jó pár percig forralni alacsony lángon a tejet, hogy tényleg ízes, illatos legyen. 
A csokoládét én mindig botturmix-szal keverem bele, hagyom, hogy jó sok levegőt belevigyen, imádom, ha habos és a könnyű. Jó bármilyen gyümölcspálinkával, rummal, cointreau likőrrel, de persze a baylis vagy valami hasomló se rossz bele. 
Pár szó a fűszerekről: biztosan ezt is túl lehet fűszerezni, de azért azt mondom, ne finomkodjatok, ez most tényleg nem a gyerekeknek készül. Én mindig teszek bele vaníliát, kardamomot, és szerecsendiót és fahéjat. Aztán még ami épp eszembe jut: jöhet a szegfűszeg, a szegfűbors, csillagánizs, stb.
Ha van otthon kezeletlen narancs, akkor annak a héja is csodát tesz, hogy a sűrű szilvalekvárról ne is beszéljünk! (Szilvalekvárt néha a tejszínhabba is teszek…)
A tejszínhab pedig úgy finom, ha nem veritek kőkeményre, csak éppen hogy legyen egy kis tartása. Abba is mehet persze vanília.
Van még pár nap mire kezdődik a taposómalom, próbáljátok ki!
8 dkg étcsokoládé
2,5 dl tej
fűszerek
3 cl pálinka vagy más 
(esetleg cukor)
tejszínhab a tetejére

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!