Fűszer és Lélek

Expressz, szilveszteri jalapeño poppers

jalapeno poppers3Bevallom, imádom a jalapeño popperst! Annyira, hogy tudom, hogy sok helyen valami vacak ömlesztett sajtot használnak hozzá, de én akkor is kérek. Egyszerűen nem tudok ellenállni neki! Persze nyilván ennek az ételnek is vannak fokozatai, és a legfinomabb az egész jalapeño, sajttal töltve, majd kirántva, de ritkán futok bele egész, savanyított paprikába, különben is, jó nekem a felkarikázott változat is. 
Ebben a receptben az a jó, hogy 30 perc alatt egy 20 fős társaságnak ki lehet sütni a vacsoráját, és tényleg mindenki imádja. Sokan cheddar sajtot használnak hozzá, de szerintem ízesebb egy jó ementálival. Persze, ez csak amolyan finger food, nem kell elszállni a költségekkel, ha csak trappista van otthon, akkor bátran használjátok azt. A megadott mennyiség 40 darab diónyi popperre elegendő, és szerintem 4-5 darab egy adag. Aki nagyon éhes, egyen mellé nyugodtan sült krumplit, de szerintem legjobb magában, valami ütős mártogatóval, vagy egy jó kis salátával. 
Sokszor sütöm ezt szilveszterkor, mert nagyon jól előkészíthető, nem kell vele sokat babrálni a konyhában. Mindent késes robotgéppel csinálok. 
Először “lereszelem” a sajtot, majd mehet bele a jalapeño paprika, a tojás, és a fűszerek, végül gyorsan kézzel beleforgatom a lisztet. Diónyi gombócokat formázok belőle, és műanyag dobozban tartom felhasználásig. 
Amíg melegszik az olaj, az összes gombócot felvert tojásba forgatom, majd panko morzsába hempergetem, és mehet az olajba sülni. Oldalanként 2-2 perc kell neki. 
Van, amikor a jalapeno nem bizonyul elég csípősnek, ilyenkor teszek a masszábba egy kis chiliport is. Vega, csípős, jól csúszik rá az ital, szóval tökéletes szilveszterre 🙂
Hozzávalók: 
40 dkg ementáli
2+1 tojás
1 ek liszt
30 karika savanyított jalapeño
1 kk őrölt koriander mag
1 kk őrölt római kömény
panko morzsa
sütéshez étolaj

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dorkinc says:

    Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, én eidamival csináltam és került bele egy kis petrezselyem is! Az elején a massza mennyiségét látva kissé kételkedtem a 40db-ban de végül még kicsivel több is lett annál. 🙂

    Ajánlom fritőzben sütni, mert amíg az alja megsül a tetejében a sajt gyors olvadásnak indul, így kissé kifolyik.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!