Fűszer és Lélek

A nagy könyvrablás

bookstorerummageMire jó a facebook? Például arra, hogy a jópár éve ellopottnak hitt könyveid egyszer csak előkerüljenek. A zsidó szakácskönyvem második kiadásából maradt pár darab (na jó, nem olyan pár, konkrétan 600), amit nem tudtunk hol tárolni, és nagyon kényelmesnek tűnt, hogy a nyomdában hagyhattuk egy ideig. Aztán amikor mindenhol elfogyott a könyv, és szállítottunk volna, akkor kiderült, hogy a nyomda megszűnt. 
De nem csak megszűnt, hanem a maradéka felszámolás alatt áll, a hitelezők, üzlettársak, beszállítók, alkalmazottak, mind-mind sorba állnak a pénzükért. Mi is szerettük volna a könyveinket, de a csődbiztos váltig állította, hogy ilyen bizony nem volt ott.
Nyilván kerestük a tulajdonost, aki persze felszívódott. Találtunk ugyan egy lakótelepi nyolcadik emeleti címet, de persze ott semmit nem tudtak róla, különben is elég valószínűtlennek tűnt, hogy egy raklapnyi B344183Fűszer és Lélek könyvet tárol a szoba közepén. 
Közben persze nem volt jó érzés, hogy évről évre sokan írtak, hogy nagyon szeretnének a könyvből, mi pedig tudtuk, hogy valahol van belőle, de eladni nem tudtuk. Igazából többször elképzeltem, ahogy fűtenek vele egy kazánban, vagy egy méhtelepen éppen bezúzza a gép, mielőtt újra felhasználnák csomagolópapírként. 
És akkor ezt az üzenetet kaptam a facebookon: 
Kedves Eszter!
A zsidó konyha itt és most c. könyvedből van nálunk egy pár raklapnyi az … raktárában, ha esetleg te tudod hasznosítani akkor biztosan meg tudsz egyezni a főnökkel, mert mi nem tudunk vele mit kezdeni.
Gondoltam hogy szólok, nehogy az legyen a vége hogy a méh telepre kerül a könyv..
Nekem tetszett, én magam is szeretek főzni smile hangulatjel
Üdv: K

Kedves K!
URISTEN, ez szuper! A kiadom mar majdnem feljelentést tett a nyomda ellen! smile hangulatjel a nyomda tulajt évek óta nem találjuk, es felszámoltak a nyomdát. Horvátországban vagyok épp, kérhetek egy telefonszámot hogy hétfőn jelentkezhessek?
Koszonom,
Nagyon boldog vagyok!
Eszter

Kedves Eszter!
Hát a tulaj hozzánk menekített a hatóságok elől mindent ami mozdítható. Amit ott hagyott az már a mi cégünké jogilag. A főnök nyilván valami pénzt szeretne majd kapni érte, de szerintem meg tudtok egyezni. Hívj a 06 30 ……as számon holnap. Örülök hogy megtaláltuk egymást smile hangulatjel

Természetesen megegyeztünk 🙂
Ez akárhogy is nézzük, egy sikersztori. Úgyhogy Fűszeres zsidó szakácskönyv újra kapható itt.
Mondanom se kell, milyen jó hanukai vagy karácsonyi ajándék, főleg a leveses könyvvel együtt, ami pedig itt van. Ugye? 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!