Fűszer és Lélek

Lencsefasírt fetával, villámvideó

lencsefasírt3
Nem tudom, szoktatok-e konzerv lencsét használni, de én nem vagyok oda érte. Kissé savanykás az íze, túl aprók a lencsék, és eddig semmi igazán jót nem sikerült belőle készítenem, nem is szoktam venni. Pedig a konzerv zöldségeknek nagy barátnője vagyok, bab és csicseriborsó mindig van itthon, többször mentette már meg az estét. 
Hogy most mégis konzerv lencsét használtam annak az lehet az oka, hogy valaki véletlen az mi kocsimba tette a hiperben, mi pedig felraktuk a kismillió egyéb dolog között a szalagra, és ki is fizettük. Szegény, lehet, hogy azóa is bosszankodik, hogy de pedig biztosan beraktam a kocsiba, hát nem vagyok hülye! 
Velem is fordult már elő, hogy valaki más kocsijával folytattam a bevásárlást, és csak a parkolóban lett gyanús, hogy azért nem találtam fizetésnél az ecetet, mert nem is volt benne, na de hol van a lakáskulcsom? Ja, egy másik kocsiból lóg az áruház közepén, mert közben a cserepartnerem is észrevette a galibát, és otthagyta a kocsit. 
Szóval volt egy konzerv lencsém. Fasírt készült belőle, mert azt így kora télen igencsak szeretjük. Szoktam bele tenni spenótot is, amit előtte nedvesen bedobok a mikróba, hogy fél perc alatt összefonnyadjon, de most nem volt itthon sajnos, de ha nálatok van, használjátok bátran! Egy jó salátával 4 adagos könnyű vacsora.
Hozzávalók:
1 doboz 400 grammos lencsekonzerv
10 centis darab póréhagyma
10 dkg feta sajt
2 szelet fehér kenyér, a héja nélkül, ledarálva
4 ek liszt
1 tojás
1 ek csípős curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem

Olaj a sütéshez
joghurt a tetejére
lime a tálaláshoz
chili pehely a tálaláshoz

(Sajttól függően lehet, hogy picit több liszt kell bele, hogy összetartsa. Érdemes egy próbagombócot sütni belőle.)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!