Fűszer és Lélek

Budapest cheesecake, nyertes

Mákos gubás sajttortácska szilva öntettelNem is írtam, hogy meglett a Budapest cheesecake verseny nyertese. Teller Zsuzsa vihette haza a gyönyörű robotgépet, amit a “Mákosguba cheesecake tortácska” receptjével nyert meg.
Nem volt éppen könnyű dolgunk a zsűriben, mert 150 pályamű érkezett, ezekből választott ki tízet az ügynökség, mi pedig ezt tízet pontoztuk mindenféle szempontok alapján, mint a küllem, ízharmónia, recept, stb. Végül a legtöbb összpontszámot kapott tortát lesütötték, ezeket kóstoltuk, és hoztuk meg a végső döntést. 
A receptet itt olvashatjátok, de a verseny FB oldalán érdemes megnézni a többi indulót is, mert elég jó pályaművek érkeztek. 
A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. A Philadelphia nem hagyta, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon, és szeptemberben meghirdette receptversenyét, hogy megtalálja a híres New York cheesecake méltó párját.

_SPS3939

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!