Fűszer és Lélek

Őszi, karamellás morzsapite

korte morzsapiteEz nálunk hetente elkészül, általában egy jó gombóc vaníliafagyival tüntetjük el, de van, hogy csak egy kis lágyan felvert tejszínhabot kanalazunk rá. Tehát, nem diétás. Viszont 10 perc munka, 30 perc sütés, úgyhogy nehezen tudok jobbat találni.

Hozzávalók:

7 dkg liszt
5 dkg zabpehely
10 dkg vaj
7 dkg cukor
Késes robotgéppel összedolgozzuk, majd gyorsan az ujjunkkal kicsit nagyobb morzsákat nyomkodunk belőle. Az egyharmadát kivajazott formába tesszük, erre jön a gyümölcs, majd a tetejére a maradék tészta. 180 fokon 30 percig sütjük.
A gyümölcs:
5 dkg barna cukor, karamellizálva
2 körte
2 alma
1 ek vaj
1/2 citrom leve
A gyümölcsöt felkockázzuk. Én csak az almát szoktam megpucolni, a körtén rajta hagyom a héját. Cukrot karamellizálunk, majd rádobjuk a vajat, a gyümölcsöt, és rányomjuk a citromot. Egy percig rotyogtatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!