Fűszer és Lélek

Új szakácskönyv: Leves minden napra

levesmindennapraVégre, a könyvesboltokban az új könyvem, a Leves minden napra! 
Nyáron főztük, fotóztuk, és ettük végig az egészet. Meg fogtok lepődni, hiszen a kedvenc leveseim vannak benne, p. két maceszgombócleves is, amiből egyik sem a kalsszikus, az már benne van a másik könyvben. Ide  a fehér paradicsomleveses változat és a libaleves jutott, és én azt javaslom nektek, hogy főzzétek is meg hétvégén a libásat, mert hidegben kevés dolog vigasztal ennél jobban!
A könyvet egyébként nem én találtam ki, hanem Hajós Szandra, aki a Jamie magazin főszerkesztője, és egyik levesreceptem után felhívott, hogy mit gondolok egy leveses szakácskönyvről. Mivel a leves jó, a leves lehet gyors, vagy lassú, nagyon egyszerű, vagy akár bonyolult is, ideg vagy forró, ezért arra gondoltam, hogy nincs is olyan ember a földön, aki ne szeretné, úgyhogy örömmel vágtam bele.
Vittetek már levest vendégségbe? Mindig, mindenki süteményt visz. Ez persze nem azt jelenti, hogy a leves rossz lenne, hanem senkinek nem jut eszébe. Pedig érdemes kipróbálni! Nálunk a következőképpen szokott ez zajlani. Belépek, halkan elmondom, hogy én levest hoztam, vigyázzanak, mert még forró, leteszem a sarokba az asztalra, benne a merőkanál, mellette a tányér és a kenyér (vagy zöldfűszer, vagy gombócka, vagy reszelt sajt, vagy bármi), és mindenki szolgálja ki magát. Szinte soha nem kell újramelegíteni…
A leves igazi házias fogás, amibe belefőzzük szívünket-lelkünket. Pár évtizede gyakran megesett, hogy reggel egy kiadós levessel indították a napot. Később veszített a népszerűségéből, de manapság újra a reneszánszát éli, és az egyik legfontosabb ételünk lett.
A világ nagyvárosaiban sorra nyílnak a levesező kis éttermek, ahol jól megfér egymással az ázsiai konyha az európaival vagy éppen a dél-amerikaival. A sok érdekes – már szinte bárhol beszerezhető – új alapanyag mellett a régi, megszokott hozzávalókból is könnyen készíthetünk valami egészen újszerű, izgalmas levest.
Persze az sem utolsó szempont, hogy ez a fogás általában olcsó és egészséges. A szerző negyven kedvenc levesét válogatta össze, évszakok szerinti elosztásban. Egy gazdag, jó leves tökéletes hétköznapi ebéd, de kitűnő vacsora is lehet egy fárasztó nap után.
A könyv gyönyörű lett, amit Filep Kata stylistnak és Kallos Bea fotóriporternek köszönhetek. Szuper volt velük dolgozni! 
Szeressétek a könyvet, és persze vegyétek is meg, hiszen az jó nekem 🙂
Október 31-én szombaton déltől szeretettel várunk benneteket a Karavánba a Kazinczy utca 18-ba, ahol természeten ott lesz a könyv is, főzők egy jó későőszi indiai levest is, de nem csak velem kell beérnetek, hanem ott lesz még Pataky Péter (IKON, Debrecen) a rostlap mellett, Kárai Dávid (NoSalty/ Ízhuszar sütiket fog hozni, Bébicsirke Nóri pedig CakePop workshopot tar majd, illetve Hódítás Nagy Sanya “csak” birkát süt grillen….british style…sült tökkel. Semmi extra. 🙂

Most épp itt a legolcsóbb a könyv, de pár nap múlva “nálam” is, még pár szuper helyen is meg tudjátok vásárolni a városban. Részletekkel hamarosan! 

D__KB20150627056

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Janka says:

    Szia!

    Először is gratulálok az új könyvedhez! 🙂
    Azt szeretném megtudni, hogy várható-e e-könyv formátumban is?

    Előre is köszönöm.

    Üdv.,
    Janka


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!