Fűszer és Lélek

Reggelire fél marhát?!

A képen természetesen a családunk látható reggeli közben.

A képen természetesen a családunk látható reggeli közben.

Lecsót reggelire?!
Salátát reggelire?!
Reggelit reggelire?!
A reggeli a legfontosabb!
Brit tudósok bebizonyították, hogy egyáltalán nem fontos a reggeli.
Gyümölcsöt csak reggelire.
Reggelire gyümölcsöt tilos.
Reggel sok szénhidrát kell, hogy működni tudjon az agyunk.
Reggelire nem szabad sok szénhidrátot enni, mert elvonja az emésztése az energiát.
Reggelire zsíros ételt kell enni (vajas kenyér, bundás kenyér, bacon)

Ismerős, ugye? Még soha annyi cikk, tanulmány nem született egy étkezésről, mint a reggeliről. Mindenki álmából felkeltve is tudja, hogy mennyire fontos (lenne), hogy a családok együtt reggelizzenek, hogy a gyerekek ne menjenek reggeli nélkül iskolába, hogy ne csak a liftben együnk meg gyorsan egy fél pirítóst, hanem üljünk le mellé, legalább öt percre.
Példaként ott is a sok szupermami, aki a hatalmas konyhájában minden reggel zabkását főz, amibe bioalmát reszel, és frissen facsarja a narancslét. Persze csomagol is minden nap, és este hatkor pontban leül az egész család a hófehér damaszttal terített asztal mellé, ahol kedélyesen beszélgetnek a sült csirke és az öt egységnyi zöldség felett. Ez utóbbiból estig mindenki elfogyasztotta a kötelező tíz egység felét, vagyis ötöt. Nyilván nyersen, mert fontosak a vitaminok és a rostok. Az öt egységnyi zöldség legalább tíz zöldségféléből jött össze, ugyanis a kétévestől kezdve az apukáig mindenki meg van veszve a kelbimbó, brokkoli, fehérrépa, zellerszár és cékla ízéért, hogy a cikóriáról, a sütőtökről, és a karalábéról ne is beszéljünk. Ez mind a kiskertben terem, ha mégsem, akkor egy nagyon megbízható néni árulja a biopiacon.

Ezek is mi vagyunk, egy másik reggel.

Ezek is mi vagyunk, egy másik reggel.

Oké, kicsit felhúztam magam tegnap a reggeli témán amikor kiderült, hogy a copfos anyuka szerint ezen múlik konkrétan az, hogy milyen ember vagy. Ha jó a reggeli, akkor jó ember. Ha csak bolti kakaós csiga vagy mackósajt, akkor rossz ember vagy. Ha bárki reggeli nélkül megy el a családodból reggelente, akkor pedig nem is érdemelsz mást, mint a társadalom megvetését.
Verhettem volna büszkén a mellem, mert reggeliben mi tényleg jók vagyunk, de ennek az az oka, hogy senki nem jár reggel hétre dolgozni, és még a fiam iskolája is fél kilenckor kezdődik.
De a vacsora már sokkal kaotikusabb. Többször eszünk külön, mint együtt, sőt, rendelni is szoktunk, meg elugrani a közeli sörkertbe túrógombócozni, csak hogy ne kelljen este vacsorát készíteni. (Igen, sörözni is szoktunk.)
Imádjuk a lecsót reggelire, ha ráérünk megfőzni, de ha nem, akkor vasárnap beülni olyan helyre, ahol kapható. Imádjuk a salátát is reggelire, amit tudom, hogy inkább este kéne enni, de akkor nincs kedvünk. 
Úgyhogy azt javaslom, mindenki egyen reggelire azt amit akar. Sőt, reggelizni sem muszáj, ha nem esik jól. Kivéve a gyerekeknek, de az más tészta. Nekik sapka is kell, ha azt mondom!

Itt épp az ágyban reggelizünk, mint mindig, az év 366 napján.

Itt épp az ágyban reggelizünk, mint mindig, az év 366 napján.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!