Fűszer és Lélek

Házi müzliszelet. Olyan, amilyennek akarod.

muzliszelet2Minden saját étel olyan, amilyennek akarom, legalábbis akkor, ha minden rendben megy. Volt már persze olyan tyúkpörkölt, ami egyáltalán nem olyan lett, és hát ki is kellett dobni, a fazekat is, és a konyha falát is újra kellett festeni. Pedig meglehetősen házi volt, de rosszul viselte, amikor 5 órát a tűzön felejtettem, és elmentem otthonról.
A müzliszelet nem ilyen, az eddig mindig tökéletesre sikerült. Oka is van, amiért nem szeretem a boltit, méghozzá az, hogy van benne valami, ami alighanem az a zsiradék lehet, amire pont semmi szükség nincs egy ilyen szeletnél, mégis órákra a szájpadlásomra és a nyelvemre ragad, onnan pedig akkor sem jön le, ha forró teát iszok, fogat mosok, vagy mást eszek. A srácok pedig hetente egyszer-kétszer megkívánják a müzliszeletet. 
Szóval a házi jobb mint a bolti, mert azt teszünk bele, amit akarunk, így tudjuk, hogy nem éppen diétás darab, viszont kb. egy főétkezéssel felér a kalóriatartalma a méztől, amit egyébként narancslével lehet csökkenteni. Kedvenc házilag szárított, vagy bio, aszalt gyümölcseinket rakhatjuk bele, és egy hat éves is simán elkészítheti magának a kéthavi adagot egy óra alatt. 

Hozzávalók:
2 csésze apró zabpehely
2 csésze napraforgó mag
1 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze mazsola
1/2 csésze aszalt meggy
1/2 csésze szárított banán
1 csésze méz
2 reszelt alma
1 csésze narancslé

 

Mi meg szoktuk előtte picit pirítani a száraz hozzávalókat serpenyőben, de tényleg csak épp hogy.
150 fokon 45 perc alatt sütöttük készre. Előtte alaposan belenyomkodtuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd még melegen felvágtuk, de hagytuk a tepsiben kihűlni. Fém dobozban sokáig eláll.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!