Fűszer és Lélek

Tökéletes házi vaníliapuding

puding1Olyan jó kis pudingfőző idő van. Én igazán nem vagyok egyébként a zacskós pudingok ellen, hiszen abban is van keményítő, sőt olyat is lehet kapni, amiben vanília is akad, de a házi TÉNYLEG sokkal finomabb, és ALIG macerásabb. Akkor meg miért ne?!
És legalább azt is tudjuk mi van a tányérunkban. 
Most passiógyümölcsöt tettem a tetejére, de őszibarackkal is isteni!

5 dl zsíros tej 
9 dkg cukor
1 db vaníliarúd
3 dkg kukoricakeményítő
6 db tojássárgája

A tejet felforraljuk a félbevágott vaníliarúddal, és a kikapart magjaival együtt. A tojások sárgáját habverővel elkeverjük a cukorral és a keményítővel, majd nem ezt öntjük a tejbe, hanem fordítva, vagyis a tejet csorgatjuk folyamatos kevergetés mellett a tojásba. Persze a vaníliarudat halásszuk ki.
Ezután újra visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett (ez fontos!) addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ez maximum 3-4 perc.
Poharakba töltöm, és én is igyekszem legalább egy fakanálhoz jutni, ha már a lábost a gyerekek nyalhatják ki. Persze lehet akkor is csinálni, amikor nincsenek itthon, és akkor nem kell nekik átadni ezt a csodálatos munkát. 
A kis pohárkákat fóliával lefedem és kihűtöm, majd jöhet rá a gyümölcs, tejszínhab, vagy csak a karamell. 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!