Fűszer és Lélek

Vadregény a Mecsekben

Képernyőfotó 2015-07-29 - 6.46.07Folytatom a belföldi ajánlómat, maradjunk a Mecsekben. A vendégház, amit ajánlok, az erdő közepén található, és tagja a Vadregényes Ízek útvonalnak is. Én, aki imádom a szavak hangulatát, már ettől kész vagyok, lelki szemeim előtt őzsült (ejtsd: őz sült 😉 ) és vargánya sorakozik zöld fűszerekkel, némi áfonyatortával.
Egyébként is, az elmúlt napok szörnyű hőségrohamát nem is lehet máshol igazán átvészelni, mint egy erdő közepén. Még nem tudom jövőre hol nyaralunk majd, de pár hétvégét július, augusztus hónapban egészen biztosan a környéken töltünk. Én például ki se jövök majd a magas fák lombjainak a takarásábó, az biztos!
A kikapcsolódni vágyóknak, vagy akár csak néhány napra a világtól elvonulni akaróknak a legideálisabb hely a Mecsekerdő Zrt. Kelet-Mecsekben Pécstől tizenhat kilométerre, Hosszúhetény és a Komlóhoz tartozó Zobákpuszta között található Kövestető Vendégháza, ami csatlakozott a Vadregényes Ízek útvonalhoz is. Kövestetőn nemcsak csend és nyugalom honol, de helyi alapanyagokból készült hagyományos, és különleges vadételekkel is várják a vendégeket. 
mecsekAutóval, menetrendszerinti busszal könnyen megközelíthető az erdő által körülvett vendégház teraszáról különleges látvány tárul az éppen ott megpihenő szeme elé. Aki már betelt e különleges élménnyel, az a néhány kilométerre lévő, az ország egyik legnagyobb erdei környezetben létrehozott kalandparkjának, a Mecsextrém Parknak, több mint 20 játékelemével múlathatja az időt. Többek között kipróbálhatjuk az erdei bobot, az alpesi kötélpályát, a mászófalat, az x-jumpot, az íjászatot, a lövészetet, a rodeó bikát, a 3D-karikát. A gyerekeket pedig beltéri játszóház és a kalandvár, valamint gokart pálya várja. 
Az erdei kalandparkok külön kedvenceink ilyenkor. Tudom én, hogy a strandokon víz is van, de az az igazság, hogy van az az embertömeg, ami felett már nem tudom élvezni a strandot. Akkor se, ha elolvad a világ. 
mecsek kilatoAkik pedig inkább kirándulni szeretnének, azok számára ideális túrahelyszín Pusztabánya, amelynek nevezetessége, hogy számos üveghuta működött benne, azonban ezek helyét ma már csak emlékkő jelzi az erdő szélén, ott ahol felszínre kerültek a 18. századi üvegfújó kemencék és az üvegcsűr. Szintén az erdőn át vezető úton érhető el Pusztabányán keresztül Magyaregregy és a Máré-vár, valamint a Hidasi-völgy, amely a Kelet-Mecseki Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. 
Pécs irányában Kövestetőtől néhány kilométerre található Hosszúhetény, ahol a sváb ház és az üveges múzeum kínál sok látnivalót, de érdemes a szőlőhegyre is kimenni, ahol jóféle borokkal kínálják meg a szőlősgazdák a betérőt. A falut az erdő felé elhagyva Kisújbánya üvegharangjával és klumpás múzeumával csalogatja az arra járókat, míg Püspökszentlászlón az arborétum rejt sok növényritkaságot.kîvestetã2
Azonban, amennyiben Komló felé veszi az irányt az utazó, akkor a Melegmányi-völgyben tehet egy feledhetetlen túrát, amelynek fáradalmait Sikondán a gyógyvizes élményfürdőben pihenheti ki. Na jó a végére csak maradt egy kis víz is, de csak azért, mert a gyógyvizes élményfürdőt az év bármely szakában élvezhetjük.

Ha környékre készültök, feltétlen böngésszétek a Pannon Flavours oldalát, akár egy egész hónapnyi remek ötletet találhattok rajta még több olyan étteremel, borozóval, csárdával, vagy panzióval, ahol helyi termékeket használnak alapanyagként! 
 http://pannonflavours.orghelyi_termek_markajel

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Adelanna says:

    Ha legközelebb erre jártok, mindenképpen látogassátok meg a gyönyörűséges Almalomb éttermet, Hosszúhetényben. 🙂
    https://www.facebook.com/Almalomb?fref=ts


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!