Fűszer és Lélek

Villámgyors töltött padlizsán-videó

padlizsan jo2
Remélem mindenki nyaral, és jobbnál jobb éttermekben oldja meg az étkezést, de ha mégis akadna olyan köztetek mint én, akinek otthon kell maradnia, és a családja nem hajlandó fényt enni, annak itt egy nagyon gyors recept.
Hála Jamie Olivernek, és anyukámnak, akinél néha tévézek, egyszer pont belefutottam egy receptbe, ahol 7 perc alatt mikróval gyakorlatilag elkészítette a padlizsánt. Nyilván nyomába se érhet egy fasznén felett sütött változatnak, de én annyira imádom ezt a zöldséget, hogy nem tudok mindig arra várni, hogy mikor izzítják be a tüzet a fiúk a kertben. Most is épp 100 forintba került egy helyes kis padlizsán az egyik német szupermarketben, egyszerűen vétek lett volna otthagyni. 
A lényeg röviden: az egész padlizsánt 7 percre a legmagasabb teljesítményre be kell tolni a mikróba (nem megijedni, kb. 4 percnél robban!) majd kivenni, hosszában félbevágni, és a grill alatt 5 perc alatt befejezni. 
A robbanás csak hangos, de nem veszélyes, nem repül szét a padlizsán, csupán hosszában szétnyílik. Jó is, így könnyebb félbevágni 😉

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!