Fűszer és Lélek

Nyári könnyű cheesecake

david112Aki ismer, az tudja, június 22-én nálunk cheesecake készül. Akkor van ugyanis az egyre nagyobb kisfiam szülinapja, és neki ez a kedvence. Idén ez kicsit később készült, mint tavaly, de közbe jöttek az ünnepeltnek mindenféle táborok, utazások. 
Az az igazság, hogy túl sok újat nem tudok már nyújtani ebben a témában, de valamit azért mégis mindig csavarok rajta. Idén a krémet mascarponéval kevertem, a tetejére friss passiógyümölcsöt, eperlekvárt, és áfonyát halmoztam nagyon finom lett. Azért leírom a receptet, mégiscsak egy gasztroblog 🙂
15 dkg zabpelyhes keksz
4 dkg vaj

50 dkg natúr krémsajt
20 dkg mascarpone
2 rúd vanília kikapart magjai
3 egész tojás
5 ek cukor 
csipetnyi só

Előbb a kekszet törtem össze késes robotgéppel, majd mehetett bele a puha vaj. Egy 24 centis forma aljába lapogattam, és 165 fokon 5 percig sütöttem.
A krémhez minden hozzávalót nagyon alaposan összekevertem. Lehet, hogy másnak több cukor kell bele, kóstoljátok meg sütés előtt!
20 percig sütöttem 165 fokon. Ne ijedjetek meg, amikor kiveszitek, még igencsak remegős, de 12 óra hűtés után nagyon könnyű, finom süti lesz belőle!

david111

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!