Fűszer és Lélek

Az alapanyag a saját gazdaságukból érkezik

jokaibisztroAnnak, aki szereti az egyedi, az adott térségre jellemző ízeket, annak érdemes betérnie Pécsett a Jókai Bisztróba, ahol az ételeikhez felhasznált alapanyag csaknem felét a saját gazdaságukban állítják elő. S annak érdekében, hogy a helyi értékeket és helyi ízeket mind szélesebb körben tegyék ismertté, csatlakoztak a Természet Ízei útvonalhoz.

Az étterem életre hívója az elsődlegesen idős emberek gondozásával foglalkozó pécsi székhelyű Szoceg Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft., azért vállalkozott rá, mert vezetői hisznek benne, hogy szükség van a minőséget előtérbe helyező helyekre, és ezek sikeresek, hosszútávon nyereségesek lehetnek. Maguk is hosszú távon gondolkodnak, az étterem nyereségét pedig szociális ellátásra kívánják fordítani.

jokaibisztro1Pécsett a Jókai téren található étterem, s az abban működő a saját nyersanyagok és a régió minőségi alapanyagai iránt elkötelezett, szezonális bisztrókonyha a minőségi vendéglátásra helyezi a hangsúlyt. Erre garanciát jelent, hogy kreatív séfjük, Várvizi Péter a világ legrangosabb nemzetközi szakácsversenye, a Bocuse d’Or jövő januári lyoni döntőjébe jutott magyar csapat vezetője.

S, azt, hogy valóban minőséget helyezik az első helyre, s értéket teremtenek, jól jelzi az étteremről megjelent számtalan kedvező kritika, valamint az, hogy mértékadó gasztronómiai kalauzok említik a Jókai Bisztrót, mint a Dining Guide, amelynek kritikusai szerint Pécs egyik legjobb étterme a Jókai Bisztró. A 2014-es kiadványukban 12,5 pontra értékelték, s ezzel az ország ötven legjobbja közé emelték. A világ egyik legnevesebb étteremkalauza, a Gault&Millau pedig az ajánlott kategóriába sorolta, valamint az év pécsi étterme lett a made in Pécs Év Étterme szavazásán a múlt év végén.

helyi_termek_markajelS, ennél a pontnál nem álltak meg, a Jókai Bisztró szomszédságában cukrászdát nyitottak, ahol igényes, francia alapokon nyugvó, nagyrészt helyi termelőktől vásárolt alapanyagból készülő süteményeket kínálnak.
Ha környékre készültök, feltétlen böngésszétek a Pannon Flavours oldalát, akár egy egész hónapnyi remek ötletet találhattok rajta még több olyan étteremel, borozóval, csárdával, vagy panzióval, ahol helyi termékeket használnak alapanyagként! 
 http://pannonflavours.orgjokaibisztro4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!